Lubyová čelí opozičnému pokusu o odvolanie z funkcie
18 | 02 | 2019 I tasr

Ministerka školstva Martina Lubyová (nominantka SNS) čelí opozičnému pokusu o odvolanie z funkcie. Začala sa totiž 42. schôdza Národnej rady SR s týmto jediným bodom programu.


Opozícia chce ministerku odvolať pre problémy s prideľovaním stimulov na projekty na výskum a vývoj. Poukazuje na odkopírované posudky, zvyšovanie bodov či údajné omyly a preklepy.

Problémom je podľa opozície aj neriešenie eurofondového škandálu z leta 2017. "A takisto fakt, že Slovenská republika príde o sto miliónov eur z eurofondov a jedine v dôsledku neschopnosti nominantov SNS," uviedla šéfka klubu OĽaNO Veronika Remišová.

M. Lubyová odmieta obvinenia opozície, vidí za nimi politizáciu
Ministerka školstva Martina Lubyová (nominantka SNS) nevidí v opozícii úprimnú snahu odborne diskutovať o čerpaní eurofondov a prideľovaní stimulov, ale skôr snahu o politizáciu. Ak by totiž opozícia chcela odbornú debatu, mala na to priestor skôr... Čítať ďalej
18 | 02 | 2019 | tasr


Ministerka je pripravená na odbornú diskusiu, odkázala opozícii po podaní návrhu na jej odvolanie. Už skôr uviedla, že sama odstúpiť neplánuje. Opozícia podľa jej slov nechce o stimuloch diskutovať, iba robiť politické divadlo.

Lubyová pred časom avizovala, že na sekcii vedy a techniky na ministerstve školstva mieni urobiť audit, aby sa zabezpečilo, že kontrola bude vykonávaná dôkladnejšie. Pripomenula už prijaté disciplinárne a personálne opatrenia.