Rozkol v Smere-SD pre vyjadrenia premiéra podľa E. Tomáša nehrozí
16 | 02 | 2019 I TASR
Smer-SD berie na vedomie osobný názor premiéra Petra Pellegriniho, na zasadnutí klubu strany mu bude vysvetlený postoj poslancov pri voľbe kandidátov na ústavných sudcov. Uviedol to poslanec parlamentu Erik Tomáš (Sm) v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

"Ako to v Smere-SD býva zvykom, tieto veci si vydiskutujeme vo vnútri strany. Sme dostatočne skúsení a rozumní, aby sme túto tému zvládli," povedal Tomáš v reakcii na Pellegriniho. Ten vyhlásil, že nesúhlasí s postupom klubu Smer-SD pri štvrtkovej (14. 2.) voľbe kandidátov na ústavných sudcov.

Premiéra si chcú podľa Tomáša pozvať na zasadnutie poslaneckého klubu. "My, poslanci, mu veľmi radi objasníme a vysvetlíme náš postoj a postup pri procese voľby kandidátov na ústavných sudcov. Nejde o žiadny rozkol v strane Smer-SD," doplnil.

"Je len čistou teóriou postavenou na hlinených nohách, že Robert Fico ešte bude kandidovať, pretože vieme, čo povedal pán prezident," vyhlásil poslanec v súvislosti s nadchádzajúcou marcovou voľbou kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR.