Chmelár sa pustil do Pravdy aj portálu Aktualít. Obvinil ich z manipulácii v prezidentskej kampani
29 | 01 | 2019 I Michaela Melišková

"Cestujem do Prahy na diskusiu s tamojšími Slovákmi, občanmi SR, ale ešte predtým sa musím k niečomu vyjadriť." začína svoj status na sociálnej sieti prezidentský kandidát Eduard Chmelár. Na paškál si tentokrát zobral denník Pravda a aj portál Aktuality.


" Už som si zvykol na to, že ma denník Pravda naklonený vládnemu Smeru dlhodobo blokuje ako čínsky telefón. Ale nedá sa zvyknúť na to, keď noviny, ktoré vznikli v Slovenskom národnom povstaní, urobia promo kandidátovi obdivujúcemu Jozefa Tisa a moje odovzdávanie podpisov ako jediného spomedzi kandidátov (!) fakticky odignorujú. To nie je moja urážka. Cítia sa tým dotknutí členovia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, medzi nimi aj vyše 90-roční statoční odbojári a odbojárky, ktorí vyvinuli enormné úsilie pri zbere podpisov na podporu mojej kandidatúry za prezidenta SR."píše Chmelár na margo Pravdy. 

Svoj status pokračuje tým, že "ďalší denník, Aktuality.sk, mal na svojej titulke ešte dnes ráno moju fotografiu s komentárom šéfredaktora „Najväčší prerážači dna na Slovensku“, hoci článok sa ma vôbec netýkal. A takíto ľudia budú niečo kázať o "slušnosti".

"Viackrát som proti týmto manipulatívnym technikám protestoval, márne", tvrdí Chmelár vo svojom statuse a dodáva, že "niektoré médiá sústavne manipulujú, zamlčiavajú podstatné informácie, vyberajú si do diskusií len kandidátov, ktorí im vyhovujú, a potom napíšu, že títo prijali ich pozvanie, čím vytvárajú dojem, akoby iní odmietli. Už teraz znemožňujú slobodnú, spravodlivú a rovnocennú súťaž. Napíšem k týmto praktikám ešte zásadné stanovisko, keď sa vrátim, teraz však chcem iba povedať, že médiá robia v tejto kampani všetko možné, len nie to, čo je ich primárnou úlohou a povinnosťou: všestranne, pravdivo a objektívne informovať."