V strane Smer-SD nie je žiaden konflikt, tvrdí P. Pellegrini
27 | 01 | 2019 I tasr

Bratislava 27. januára (TASR) - V strane Smer-SD nie je žiaden konflikt, jej ambíciou je vyhrať parlamentné voľby. Povedal to premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) v nedeľnej relácii TA3 V politike. V prípade neúspechu súčasného predsedu Smeru-SD Roberta Fica v kandidatúre na post ústavného sudcu je jeho pozícia v strane pevná.


"Smer-SD nie je v žiadnej patovej situácii," zdôraznil. Ak by sa Fico nestal ústavným sudcom, ostane predsedom strany a Smer-SD pôjde do všetkých volieb. Na otázky okolo jeho ambícií viesť stranu v prípade odchodu súčasného lídra Pellegrini teraz odpovedať nechcel. Tvrdí, že ak taká situácia nastane, bude zvolaný snem strany a až potom bude hovoriť o tejto téme.

Pellegrini sa vyjadril, že je spokojný s kombináciou pozícií vo vedení Smeru-SD. "Môžem sa plne venovať premiérskej robote," povedal. Doplnil, že je dobré, ak sa predseda strany môže naplno venovať strane samotnej a príprave kampane. Na margo tejto pozície povedal, že to nie je vysnívaná práca. "Je to obrovský záväzok, pretože ste zodpovedný za členskú základňu," doplnil.