POLITICO: Marine Le Pen je za návrat Veľkej Británie do zreformovanej EÚ národných štátov
27 | 01 | 2019 I Michal Šumichrast

Líderka francúzskej pravice Marine Le Pen v nedeľu povedala, že bude podporovať opätovný vstup Veľkej Británie do reformovanej verzie Európskej únie. Informácie priniesol portál Politico.


V rozprave s nedeľnými časopismi Le Pen uviedla, že "trochu" ľutuje skutočnosť, že Británia nebude na blízku, aby pomohla zmene EÚ zvnútra a posilnila úlohu národných štátov.

"Británia hlasovala za to, že chce odísť  z EÚ - nehlasovala, aby odišla z Európy," povedala Le Pen, ktorá vedie Euroskeptickú národnú kampaň pred eurovoľbami.

"Aliancia európskych národov bude budúcnosť a Spojené kráľovstvo sa môže vrátiť. Výber by mal byť medzi odchodom a pobytom v reformovanej EÚ. "


Britská premiérka Theresa Mayová v Brexite zlyhala, pretože "hrá hru EÚ", povedala Marine Le Pen a dodala: "EÚ chcela, aby sa dohoda uviazla v tomto bode".

"Peniaze by nemali byť vodítkom všetkého. Sme občanmi danej krajiny, nie občanmi sveta. Nemôžeme to zabiť multikulturalizmom, "povedala a vysvetlila, že má rovnakú politickú agendu ako americký prezident Donald Trump a ruský prezident Vladimir Putin.

"Je to národ, národný štát, len to EÚ nevidí," povedala.