Muž zastrelil v banke na Floride päť ľudí; následne zavolal na políciu
24 | 01 | 2019 I

Miami 24. januára (TASR) - Dovedna päť ľudí usmrtil v stredu v banke v americkom štáte Florida 21-ročný muž. Páchateľ sa zabarikádoval v pobočke banky SunTrust v meste Sebring, prinútiac tak ľudí, aby si ľahli na zem. Následne po nich začal strieľať. Po čine zatelefonoval na políciu. Momentálne je vo väzbe, pričom motív jeho činu doposiaľ nie je známy. S odvolaním sa na vyhlásenie miestnej polície o tom vo štvrtok informovala spravodajská stanica BBC. 



Strelec, ktorého identifikovali ako 21-ročného Zephena Xavera, zatelefonoval na políciu a oznámil, že zastrelil päť ľudí. Vzdal sa, keď policajti vtrhli do banky.
K incidentu došlo krátko po 12.30 h miestneho času (18.30 h SEČ) v pobočke banky SunTrust v meste Sebring ležiacom zhruba 130 kilometrov južne od Orlanda. Polícia podľa BBC uviedla, že okrem strelca bolo v tom čase v banke len päť ľudí.

"Táto hrozná udalosť ma šokuje a hnevá viac než čokoľvek, s čím som sa vo svojej kariére stretol," uviedol Paul Blackman, šerif floridského okresu Highlands County.
Na správu už reagoval aj výkonný riaditeľ banky SunTrust Bill Rogers, podľa ktorého slov spoločnosť "tragická streľba hlboko zarmútila". Floridský guvernér Ron DeSantis zase vyhlásil, že páchateľ musí "čeliť rýchlemu a prísnemu" výkonu spravodlivosti.