Matovič vyzval Čižnára na zaradenie M. Glváča medzi podozrivých z vraždy Kuciaka
24 | 01 | 2019 I Peter Králik, TASR
Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič vyzval generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby podpredsedu parlamentu Martina Glváča (Smer-SD) zaradil do širšieho okruhu podozrivých pre jeho komunikáciou s Alenou Zs., ktorá je obvinená v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Zároveň vyzval premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD), aby zariadil Glváčov odchod z parlamentu.

"Chcel by som vyzvať pána generálneho prokurátora, aby bol okamžite pán 'Maznák' zaradený do širšieho zoznamu podozrivých, ktorý mohol pred marcom 2018 komunikovať aj o skutočnostiach, ktoré môžu poslúžiť pri vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka," uviedol Matovič s tým, že by mal byť Glváčovi zhabaný telefón aj počítač.

Alena Zsuzsová bola obvinená v prípade ďalšej vraždy
24 | 01 | 2019 | Alex Adamecký, TASR


Ak by bola Glváčova komunikácia koordinovaná, išlo by podľa Matoviča o zlyhanie Vojenského spravodajstva. "Ak by Vojenské spravodajstvo, priamo riaditeľ, prikázal vtedajšiemu ministrovi obrany, aby komunikoval so ženou, ktorá v tom čase bola evidovaná ako žena, ktorá bola vyšetrovaná ako podozrivá z objednávky vraždy primátora Basternáka, tak by to bolo úplné zlyhanie tajných služieb," myslí si Matovič.
Daniel Lipšic, ktorého mala tiež Alena Zs. kontaktovať, podľa Matoviča túto komunikáciu poprel. "Vo vyšetrovacom spise nie je ani len zmienka o komunikácii Daniela Lipšica, to je veľký rozdiel," dodal.

V.Remišová: Vyzývame ministerku vnútra, aby konala a nepodporovala rozklad polície
24 | 01 | 2019 | Peter Králik, TASR


Glváč pred médiami vyhlásil, že komunikáciu s Alenou Zs. koordinoval s Vojenským spravodajstvom, ako aj s generálnym prokurátorom. Glváč je tiež členom Osobitného kontrolného výboru Národnej rady (NR) SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. Podľa predsedu výboru Eduarda Hegera (OĽaNO) by sa do vysvetlenia komunikácie nemal zúčastňovať na jeho zasadnutiach. Tiež avizoval, že sa na výbore bude riaditeľa Vojenského spravodajstva pýtať na túto komunikáciu.