Facebook politikov včera žil vypočúvaním Fica na ústavného sudcu, drsný videoodkaz poslala opozícii Vorobelová
24 | 01 | 2019 I Michaela Melišková
Tvorba Ústavného súdu (ÚS) SR je spätá s politikou. Vyhlásil včera predseda Smeru-SD a expremiér Robert Fico pred ústavnoprávnym parlamentným výborom v rámci vypočutia kandidátov na ústavných sudcov a mal pravdu. Jeho vypočúvanie prinieslo mnoho reakcií politikov na sociálnych sieťach. Tri z nich vám prinášame.

Slavěna Vorobelová z NÁRODNEJ KOALÍCIE natočila video v ktorom porovnáva Róberta Fica a Andreja Kisku a zároveň si udrela do opozície, že v odbornosti Róbertovi Ficovi nesiaha po členky. Andreja Kisku počastovala slovami ako daňový podvodník.



Peter Pčolinský z hnutia Sme rodina si zas pre zmenu robil vtipy z topánok Róberta Fica, podľa neho on ma krajšie. Zaujali aj bodkované Ficove ponožky.



Ondrej Dostál z poslaneckého klubu SaS a predseda Občiansko-konzervatívnej strany pojal glosovanie Fico na vypočúvaní stroho politicky. Podľa videa, ktoré zdieľa Fico jednoznačne na Ústavný súd nepatrí.



Vypočúvanie kandidátov na ústavných sudcov bude pokračovať dnes vo štvrtok (24.1.) od rána. Poslancom sa má predstaviť ďalších 14 kandidátov. Prvých 12 vypočuli v stredu. Mali ich vypočuť 13, ale kandidátka Eva Fulcová neprišla pre zdravotné problémy, predstavila sa listom. Dovedna sa o funkciu ústavného sudcu uchádza 40 kandidátov. Vypočutia budú až do piatka (25.1.).

Vo štvrtok sa majú predstaviť Martina Jánošíková, Kajetán Kičura, Karol Kovács, riaditeľka Centra právnej pomoci Eva Kováčechová, poslanec NR SR Peter Kresák, Štefan Kseňák, Lucia Kurilovská, Miloš Maďar, Pavol Malich, Michal Matulník, Peter Melicher, Soňa Mesiarkinová, Peter Molnár a štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Edita Pfundtner. Kresák je aj členom ústavnoprávneho výboru, na jeho aktuálnom rokovaní sa však nezúčastňuje vzhľadom na svoju kandidatúru. Nechce hodnotiť svojich protikandidátov.