VIDEO: Blaha nazval Daňa "mladým novinárom", sľubuje mu podpis na kandidatúru prezidenta
23 | 01 | 2019 I Michal Šumichrast

Poslanec Smeru Ľuboš Blaha sa zastal videom na Facebooku kontroverzného aktivistu Martina Daňa, ktorého označil za mladého novinára.




Daňo sa momentálne snaží zozbierať podpisy od poslancov pod prezidentskú kandidatúru. Podľa jeho vlastných slov mu chýba už len posledný. Ten už takmer mal, podpis sa mu chystal dať poslanec Peter Štrachoň.

Vtedy sa poslanca spýtala novinárka z TV Joj Janka Krescanko Dibáková, či je podľa neho v poriadku podporovať šíriteľa konšpirácií a agresívnych prejavov. Poslanec si svoj podpis rozmyslel.

“Mám pre pána Daňa tip, kde by mohol získať posledný chýbajúci poslanecký podpis,” uvádza video predseda Výboru NR SR pre európske záležitosti.

Blaha uviedol, že v prezidentských voľbách Daňa voliť neplánuje, ale keď vidí zúrivú antikampaň voči nemu, tak sľubuje, že ak Daňo do 30. januára nevyzbiera dostatočný počet poslaneckých podpisov pod kandidatúru a bude mu chýbať jeden, tak ten posledný mu dá práve Blaha.

“Hnusí sa mi, akým spôsobom šikanujú liberálne médiá Martina Daňa. Útočí na neho Denník N, televízia Joj, útočia na neho médiá, ktoré vlastní Penta. A ten chlapec by mal dostať šancu sa brániť a ako prezidentský kandidát ju dostane. Médiá sa majú na čo tešiť.” Odkazuje vo video Blaha.