Glosa Vladimíra Palka: Myšlienka, že by Mikloško mal odstúpiť a podporiť Čaučíka, je absurdná
18 | 01 | 2019 I Vladimír Palko
V TASR prebehla dnes aj táto správa: "V KDH opäť uvažujú o tom, či by do marcových prezidentských volieb nepostavili Mariána Čaučíka, o ktorom uvažovali od začiatku. Chcú hovoriť s OĽaNO."

Čaučík by sa podľa ďalšieho člena KDH údajne mohol dohodnúť s Františkom Mikloškom, aby ho Mikloško podporil. "Asi aj preto, že KDH by vedelo ponúknuť Vladimírovi Palkovi kandidatúru na ich kandidátke do europarlamentu," vysvetlil.", toľko správa TASR.




Myslím si o tom týchto pár vecí:

1. Vysvetlenie, prečo sú niektorí ľudia schopní uvažovať o najkrkolomnejších nápadoch ako nepodporiť Mikloška, hoci podporiť ho by bolo úplne prirodzené, je toto: Politická bezúhonnosť Františka Mikloška je pre nich zdroj frustrácie, keď si len spomenú na všetky svoje trápnosti a zlyhania, ktorých sa dopustili a ktorými dostali kresťanskú demokraciu na dno.

2. Marián Čaučík by mal byť opatrnejší. KDH o ňom síce rok hovorí ako o možnom prezidentskom kandidátovi, ale rok nám ho všetkým ukazuje v jedinej role akéhosi joja na gumičke, ktorého podľa potreby raz vymrští do popredia, aby ho vzápätí skrylo v dlani. S dobrými menami ľudí sa takto nenarába.


3. Myšlienka, že by Mikloško mal odstúpiť a podporiť Čaučíka, je absurdná. Rovnako ako nápad, že by som mal na to pristúpiť i ja tým, že by som prijal miesto na kandidátke do europarlamentu. V tom návrhu je aj niečo zákerné. Mikloško sa má niečoho vzdať, aby som ja niečo získal. Zabudnite na to. O miesto na kandidátke KDH nestojím. A žiadam funkcionárov KDH, aby s mojím menom nenarábali.


4. Mikloško bude kandidovať za prezidenta. Či s podporou KDH alebo bez nej. Bude kandidovať preto, lebo je to riešenie v tejto vládno-opozičnej politickej hrôze, ku ktorej prispievajú svojím nihilizmom aj kresťania.


5. V kresťanskej demokracii uverili mnohí, že všetky nazhromaždené hriechy a zlyhania možno vyriešiť tak, že niekto niekomu niečo ponúkne. Peniaze a prebendu. Jedni vyvolávajú ceny. Druhí iba mlčia, lebo za svoje mlčanie už majú sľúbenú odmenu.


Nakoniec, jedna dobrá správa je, že sa dá na tom všetkom schuti zasmiať.