Mimoriadna situácia stále platí v celých okresoch Námestovo, Čadca a K. N. Mesto
16 | 01 | 2019 I

Žilina 16. januára (TASR) - Mimoriadna situácia v súvislosti so snehovou kalamitou v Žilinskom kraji platí aj v stredu vo všetkých obciach okresov Námestovo, Čadca a Kysucké Nové Mesto. TASR o tom informoval vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Žiline Ľubomír Hollý.



Doplnil, že v okrese Liptovský Mikuláš je mimoriadna situácia v jedenástich obciach, v okrese Žilina v piatich, v okrese Dolný Kubín v siedmich, v okresoch Tvrdošín a Ružomberok v štyroch, v okresoch Martin a Bytča v dvoch obciach.

Ťažká vyslobodzovacia hasičská technika je podľa riaditeľa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Jaroslava Kapusniaka od utorka (15. 1.) rána k dispozícii v 11 lokalitách Žilinského kraja. Počas dňa zasahovalo 60 hasičov v okresoch Čadca, Žilina a Námestovo. Na Oravu v utorok v noci dorazil aj špeciálny plávajúci transportér z Malaciek, ktorý slúži najmä v neprístupných lokalitách a osadách na evakuáciu osôb a majetku.

Vojaci zo Žiliny a Martina pomáhali od utorka na hornej Orave pri odstraňovaní následkov snehovej kalamity. Na miesto prišiel aj minister obrany SR Peter Gajdoš (SNS), aby preveril, akú ďalšiu pomoc môžu miestnym obyvateľom ozbrojené sily poskytnúť. Profesionálni vojaci sú pripravení zasiahnuť aj v ďalších obciach a mestách v prípade, že si to situácia vyžiada.