Pri zrážke osobného vlaku a kamióna sa zranilo sedem ľudí
11 | 01 | 2019 I tasr

Pri zrážke osobného vlaku a nákladného auta sa vo štvrtok večer na železničnom priecestí v Podvysokej v okrese Čadca zranilo sedem ľudí. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).


"Osobný vlak sa následkom zrážky vykoľajil. Podľa predbežných informácií sa vo vlaku viezlo asi 70 cestujúcich. Na mieste zasahuje takmer dvadsiatka hasičov z Turzovky a Čadce a členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Turzovka. Na miesto udalosti smeruje aj evakuačný autobus HaZZ," uviedla Križanová.

Policajný zbor (PZ) SR na sociálnej sieti informoval, že podľa predbežných informácií vošiel vodič kamióna na železničné priecestie, kde došlo k zrážke s osobným vlakom s dvomi vozňami. "Predbežne sa zranilo niekoľko osôb z vlaku a jedna osoba z vozidla. Priecestie je riadne vybavené svetelnou signalizáciou. Malo by ísť o český kamión. Vlak je vykoľajený a prevrátený. Koľajisko je značne poškodené. Cesta II/487 je neprejazdná. Na mieste je viacero záchranárov, policajtov a hasičov," doplnil PZ.

Železničná spoločnosť Slovensko na sociálnej sieti uviedla, že od 19.52 h je prerušená doprava v úseku Čadca – Turzovka z dôvodu zrážky vlaku Os 4032 s kamiónom na priecestí.