MIMORIADNA SPRÁVA: Kočner zostáva za mrežami v sprísnenej väzbe
08 | 01 | 2019 I Michala Melišková, TASR

Bratislava 8. januára (TASR) – Podnikateľ Marian K. obvinený v kauze televíznych zmeniek zostáva naďalej v sprísnenej väzbe. Rozhodol o tom v utorok senát Najvyššieho súdu (NS) SR na svojom neverejnom zasadnutí. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.


"Senát Najvyššieho súdu SR na dnešnom neverejnom zasadnutí sťažnosť obvineného Mariana K. zamietol ako nedôvodnú," upresnila pre TASR hovorkyňa NS SR.

Kočner si nahral Dobroslava Trnku, ktorý bol aj na legendárnej rybačke s mafiánom Sátorom
Denník N včera prišiel s informáciami, že Marián Kočner si zrejme nahral rozhovor, kde korumpoval generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Vyšetrovatelia získali ďalšie zaujímavé materiály. Najnovšie ide o nahrávku rozhovoru medzi Marianom... Čítať ďalej
08 | 01 | 2019 | Michaela Melišková


Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, 20. decembra minulého roku vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na sprísnenie väzby pre podnikateľa Mariana K., obvineného v kauze tzv. televíznych zmeniek za takmer 70 miliónov eur. Rozšíril ju na kolúznu, aby Marian K. nemohol ovplyvňovať svedkov.

Kauza Pavla Ruska už má prideleného sudcu. Šancu má aj na dohodu o vine a treste
07 | 01 | 2019 | TASR


Rozhodnutie nebolo právoplatné. Obvinený podal voči rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej práve v utorok rozhodol senát NS SR. Marian K. už dva razy minulý rok neúspešne požiadal o prepustenie z väzby, keď mu dva razy nevyhovel prvostupňový súd - ŠTS a následne aj odvolací NS SR dva razy zamietol jeho sťažnosť voči rozhodnutiu ŠTS.

Kočner sedí vo väzbe za to, že spolu s exriaditeľom televízie a expolitikom Pavlom Ruskom a Štefanom Ághom mali sfalšovať zmenky, ktorých preplatenie si nárokuje od nemajetného Ruska a TV Markíza.

Podnikateľ Marian Kočner zostáva vo väzbe. Súd zamietol jeho sťažnosť.
Obhajca obvineného Mariana K. Martin Pohovej sa zatiaľ k utorkovému rozhodnutiu senátu NS SR pre TASR vyjadriť nevedel. Nepozná totiž obsah a ani písomné zdôvodnenie utorkového rozhodnutia odvolacieho súdu. Čítať ďalej
08 | 01 | 2019 | TASR


Hoci ich mal Pavol Rusko podpísať v roku 2000, Markíza o nich 16 rokov nevedela.  Kočner si ich cez svoju firmu Inkaso a správa zmeniek začal uplatňovať v roku 2015, pričom ich deklarovaná hodnota je takmer 70 miliónov eur.

Za obdobie, odkedy je Kočner za mrežami, sa mnohé zmenilo. Elitní policajti dali urobiť renomovanej písmoznalkyni nezávislý posudok. Tá mala k dispozícii viac ako 300 podpisov Pavla Ruska z obdobia rokov 1993 až 2016.

„Podpisy na zmenkách neboli vyhotovené dňa 11. 6. 2000. Podpisy na sporných zmenkách boli vyhotovené po roku 2013," znie záver znalkyne.