Tropická búrka Pabuk v Thajsku ďalej zoslabla, predtým zabila 4 ľudí
06 | 01 | 2019 I TASR

Bangkok 6. januára (TASR) - Tropická búrka Pabuk, ktorá v uplynulých dňoch zasiahla južné Thajsko, zoslabla na tlakovú níž a následne sa rozptýlila. Jej vyčíňanie si predtým vyžiadalo najmenej štyri obete na životoch, uviedla v nedeľu tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na vyjadrenie thajského meteorologického úradu a správu denníka Bangkok Post.



Očakáva sa, že prudký dážď a vietor budú v niektorých častiach južného Thajska pretrvávať, hlavné turistické oblasti Phuket a Krabi však v prevažnej miere nie sú zasiahnuté.
Podľa údajov Bangkok Post zaznamenali tri zo štyroch prípadov usmrtenia človeka v najhoršie postihnutej provincii Nakhon Si Thammarat, kde búrka taktiež zničila najmenej 60 domov. Ďalší človek zahynul na území provincie Pattani.

Meteorológovia predpokladali, že Pabuk bude najničivejšou tropickou búrkou, aká zasiahla Thajsko od roku 1989. Obavy z rozsiahlejších následkov sa však nakoniec nenaplnili.
Víchrica a prudký dážď zasiahli aj viacero ostrovov vyhľadávaných dovolenkármi, pričom z niektorých miest hlásili vyvrátené stromy, strhnuté strechy a výpadky v dodávkach elektriny.

Tropická búrka zasiahla južné Thajsko v čase vrcholiacej dovolenkovej sezóny. Z tamojších dovolenkových rajov už od začiatku tohto týždňa odišli do bezpečia tisíce ľudí.