Rusko a Irán uskutočnia spoločné námorné cvičenia v Kaspickom mori
06 | 01 | 2019 I Peter Králik

Iránske námorníctvo sa pripravuje na vykonávanie spoločných námorných cvičení s ruským námorníctvom v Kaspickom mori, povedal veliteľ iránskeho námorníctva, admirál Hossein Khanzadi pre MEHR NEWS.






"Spolupráca medzi námornými silami Iránu, Ruska a Kaspického mora bola v posledných rokoch posilnená,"povedal Khanzadi v nedeľu.

"Vytvorili sme veľmi dobré a trvalé vzťahy s krajinami v regióne Kaspického mora, ktoré dnes nadobudli tradičnú podobu a krajiny v regióne sa dobre rozumejú. Kaspické more je úplne uzavreté krajinou a jeho bezpečnosť zabezpečujú krajiny susediace s regiónom",poznamenal Khanzadi.

"Kaspické more je teraz modelom na zaručenie mieru, stability a priateľstva a všetky krajiny susediace s týmto regiónom sa riadia rovnakým prístupom," povedal veliteľ iránskeho námorníctva.

Zároveň opísal nadchádzajúce spoločné námorné cvičenia Iránu a Ruska ako ďalšiu oblasť pre rozširovanie bilaterálnej spolupráce a povedal, že spoločné cvičenie medzi týmito dvoma krajinami by nakoniec viedlo k strategickej a taktickej spolupráci na veľmi vysokej úrovni na mori.


MIMORIADNA SPRÁVA: Irán vyšle vojnové lode do Atlantického oceánu
Teherán 5. januára (TASR) - Irán vyšle svoju najnovšiu vojnovú loď na päťmesačnú misiu v Atlantickom oceáne. Fregatu s riadenými strelami Sahand, ktorú iránske sily predstavili v decembri, má sprevádzať nedávno zmodernizovaný zásobovací tanker... Čítať ďalej
05 | 01 | 2019 | TASR