V Trnavskom kraji boli za štyri dni štyri smrteľné nehody
05 | 01 | 2019 I TASR

Trnava 5. januára (TASR) – V prvých štyroch dňoch nového roku sa stali na cestách v Trnavskom kraji štyri dopravné nehody s tragickým koncom. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave Martina Kredatusová.



V piatok (4.1.) viedol 18-ročný muž osobné auto v smere od obce Jablonec na Cífer v okrese Trnava. V mierne ľavotočivej zákrute dostal šmyk, autom prešiel do protismeru, otočil sa a pravou časťou narazil do betónového oplotenia rodinného domu. "Muž, ktorý viedol auto, nebol držiteľom vodičského oprávnenia. Pri nehode utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Presné príčiny a okolnosti tragickej nehody polícia vyšetruje," uviedla Kredatusová.

K dvom dopravným nehodám došlo v ranných hodinách Nového roka. Ďalšia sa stala vo štvrtok (3.1.), keď náhodný okoloidúci oznámil na políciu nehodu auta v katastrálnom území obce Madunice v okrese Hlohovec. "K nehode došlo pod hrádzou prívodného kanála rieky Váh, pričom v osobnom aute bol zranený 20-ročný muž a vedľa auta ležal bez známok života 24-ročný muž. Obaja boli z Drahoviec z okresu Piešťany. Polícia začala trestné stíhanie z prečinu usmrtenia, vykonala obhliadku miesta činu a vyšetruje, ako k tragédii došlo," informovala hovorkyňa KR PZ.

Polícia apeluje na vodičov, aby dodržiavali pri jazde pravidlá cestnej premávky, správali sa maximálne zodpovedne, neviedli auto bez vodičského oprávnenia. "Odkazujeme najmä mladým vodičom, aby nepreceňovali svoje sily a jazdu prispôsobili svojim schopnostiam a ostatným okolnostiam. Jazdite tak, aby ste sa z ciest vrátili domov k svojim rodinám živí a zdraví," doplnila Kredatusová.