V Prešovskom a Žilinskom kraji zasahovalo pre počasie 123 hasičov
04 | 01 | 2019 I TASR

Bratislava 4. januára (TASR) - Za posledných 24 hodín zasahovalo v Prešovskom a Žilinskom kraji v súvislosti s nepriaznivým počasím 123 hasičov. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).



Situácia bola podľa Križanovej najvážnejšia v Prešovskom kraji, kde v súvislosti s hustým snežením zasahovalo 69 príslušníkov s 26 kusmi techniky 20-krát. "Príslušníci zasahovali najmä pri dopravných nehodách, vyslobodzovaní vozidiel a odstraňovaní prekážok z cestných komunikácii," uviedla.

V Žilinskom kraji boli hasiči a členovia dobrovoľných hasičských zborov obce (DHZO) vyslaní k 15 udalostiam. Podľa informácií HaZZ išlo najmä o zásahy súvisiace s dopravnými nehodami a o odstraňovanie spadnutých stromov z cestných komunikácii, elektrického vedenia a zaparkovaných motorových vozidiel.

"V Žilinskom kraji zasahovalo celkom 54 príslušníkov a 17 členov DHZO s 23 kusmi techniky. Hasiči tiež pomáhali pri zabezpečovaní priechodnosti ciest v obciach a oblastiach, ktoré sú najviac zasiahnuté hustým snežením ako Skalité, Námestovo, Oravská Lesná a Ždiar," dodala Križanová.