B. Bugár: Kupovanie poslaneckých hlasov v tejto koalícii nehrozí
04 | 01 | 2019 I TASR

Bratislava 4. januára (TASR) - Kupovanie poslaneckých hlasov tejto vládnej koalícii nehrozí, vyhlásil pre TASR predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Koalícia v súčasnosti vládne s krehkou väčšinou a podporou niekoľkých nezaradených poslancov.



"Máme 76 hlasov a vládneme. Ťažšie, ale vládneme. Zažil som aj druhú Dzurindovu vládu, kde to bolo horšie. V Radičovej vláde sme mali krehkú väčšinu kvôli štyrom matovičovcom," uviedol Bugár. Priznáva, že v súčasnej situácii nemusia niektoré návrhy v parlamente prejsť. "Sú návrhy, ktoré možno neprejdú, svet sa nezrúti. Ale nehrozí, že by sme boli nútení kupovať poslancov," doplnil.

Problematické je napríklad aj ústavné zastropovanie dôchodkového veku na 64 rokov, ktoré presadzuje Smer-SD. Tam však koalícia potrebuje nielen vlastných aspoň 76 hlasov, ale aj tie opozičné, aby ich bolo spolu aspoň 90. Stále ich nezískala, Smer-SD sa chce stretnúť so stranami. Most-Híd návrh nepodporí. "Myslíme si, že je nefér, aby sme zaviazali budúce vlády v oblasti dôchodkového veku. Nepodporujeme to," zopakoval Bugár.