Večery géniov prenesú návštevníkov Liptova do obdobia A. Einsteina a A. Stodolu
03 | 01 | 2019 I TASR

Liptovský Mikuláš 3. januára (TASR) – Turistov a dovolenkárov na Liptove čaká v stredu 9. januára premiéra nového programu v historickom centre Liptovského Mikuláša pod názvom Večery géniov. Divadelníci v Múzeu Janka Kráľa prenesú návštevníkov do obdobia géniov Alberta Einsteina a Aurela Stodolu.



Tieto dve významné postavy svetovej vedy zohrajú hlavné úlohy v krátkom predstavení. Na Námestí osloboditeľov bude večer nasvietená fontána Metamorfózy, ktorá nesie odkaz známeho rodáka Aurela Stodolu. Program sa uskutoční v Liptovskom Mikuláši desaťkrát počas zimnej sezóny, a to až do 13. marca, priblížila manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Katarína Šarafínová.

Po prvý raz zaradili do programu aj jazdy autobusom z tamojšieho akvaparku. Bezplatný nočný City Bus vyrazí z Tatralandie o 17.15 h. Dovolenkárov vyloží o pár minút neskôr v blízkosti historického centra pri liptovskomikulášskom Dome kultúry a odtiaľ pokračuje po ďalších návštevníkov do strediska Jasná v Demänovskej Doline. Prvý program sa začne o 17.30 h, druhý o 18.30 h.

Do projektu sa zapojilo aj sedem prevádzok v centre mesta. "Na svoje si tak prídu nielen milovníci tradičných chutí, ale aj tí, ktorí hľadajú modernú kuchyňu mimo hotelov či penziónov, kde sú ubytovaní," uzavrela Šarafínová.