Cestári v Prešove prepluhovali v kraji vyše 20.000 kilometrov ciest
03 | 01 | 2019 I TASR

Prešov 3. januára (TASR) – Za posledných 24 hodín posypali cestári v Prešovskom kraji spolu približne 12.750 a prepluhovali vyše 20.000 kilometrov ciest. Spotrebovali necelých 1500 ton kameniva a viac ako 860 ton soli. TASR k 9. h informoval analytik odboru prevádzky Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) Jaroslav Štofko.



V teréne bolo 96 vozidiel. "Máme uzatvorenú cestu III/3061 Štrba – Šuňava z dôvodu silného vetra a tvorby závejov," zdôraznil s tým, že pre silný vietor sa predpokladá tvorba snehových jazykov a závejov na celom území kraja. Ostatné cesty sú podľa jeho ďalších slov zatiaľ prejazdné, rovnako ako horské priechody. "Momentálne je vo výkone 86 áut," dodal.

Hasiči zasahovali od stredajšieho (2.1.) večera do rána pri deviatich dopravných nehodách, ktoré boli zapríčinené počasím, to znamená, že vozidlá najčastejšie skončili mimo cesty. Kolízie sa zaobišli bez vážnych zranení. TASR o tom informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.