Sedem ľudí v Rusku zahynulo pri požiari rodinného domu
01 | 01 | 2019 I TASR

Moskva 1. januára (TASR) - Sedem ľudí prišlo o život pri mohutnom požiari, ktorý v utorok ráno zachvátil rodinný dom v ruskom meste Orsk v oblasti Uralu. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na ruské médiá.



O život prišli mladý muž so ženou, ich tri malé deti (vo veku štyri roky, šesť rokov a päť mesiacov) a dve ďalšie dospelé osoby.
Obete, ktoré požiarnici objavili po uhasení plameňov, sa podľa všetkého udusili dymom. Príčinu požiaru, ktorý vznikol v kuchyni domu, stanoví až ďalšie vyšetrovanie. Podľa prvých zistení ho mohla spôsobiť porucha elektrického zariadenia.

K tragédii došlo v meste Orsk, ktoré leží na rieke Ural v Orenburskej oblasti, približne 1700 kilometrov južne od Moskvy. Mesto sa nachádza v blízkosti hraníc s Kazachstanom.
Podobný počet obetí, aktuálne osem, si vyžiadala aj iná tragédia, ku ktorej došlo v relatívne neďalekom meste Magnitogorsk, ktoré leží taktiež na rieke Ural v susednej Čeľabinskej oblasti. Došlo tam k zrúteniu bytového domu v dôsledku výbuchu plynu.