Holandskí a nemeckí policajti zatkli 5 podozrivých z prípravy útoku v Holandsku
29 | 12 | 2018 I TASR

Haag/Berlín 29. decembra (TASR) - Holandské bezpečnostné sily zadržali v sobotu v prístavnom meste Rotterdam štyroch ľudí podozrivých z prípravy teroristického činu. S odvolaním sa na vyhlásenie rotterdamskej polície o tom informovala agentúra AFP. 



Štvoricu mužov zadržali elitné protiteroristické jednotky v spolupráci s miestnou políciou. Miesta, kde došlo k zatknutiam, zároveň prehľadali. Zadržaní sú podľa vyhlásenia polície podozriví z "účasti na príprave teroristického činu".

Vyšetrovanie prípadu bude pokračovať i v nadchádzajúcich dňoch, pričom sa podľa polície zameria na preverenie povahy a rozsahu možnej teroristickej hrozby. Nijaké ďalšie podrobnosti o zadržaných a ich chystanom čine neboli bezprostredne známe.

Polícia v susednom Nemecku neskôr podľa agentúry AP informovala, že v sobotu zadržala v meste Mainz 26-ročného Sýrčana, o ktorého vydanie ju žiadal Amsterdam. Aj tento muž má byť podozrivý z prípravy bližšie nespresneného teroristického útoku v Holandsku. Sýrčan nemal v Nemecku trvalý pobyt ani zápis v trestnom registri.

Polícia prehľadala jeho byt. Bližšie podrobnosti o prípade však neposkytla. Uviedla len, že ide o záležitosti polície v holandskom Rotterdame, ktorá v prípade vedie vyšetrovanie.