Čaro Vianoc v Poprade zažili aj psíky v miestnom útulku
29 | 12 | 2018 I TASR

Poprad 29. decembra (TASR) - Čaro Vianoc zažili koncom tohto týždňa aj opustené psíky v popradskom mestskom útulku. Ľudia, ktorým nie je ich osud ľahostajný, im priniesli stovky kilogramov dobrôt.



„Aj v tomto roku sme pripravili tradičnú akciu venovanú podpore Mestského útulku pre túlavé a odchytené psy s názvom Vianoce a opustené psíky. V rámci nej mohli Popradčania ako aj návštevníci z okolia prísť a potešiť psíkov prechádzkou alebo malým darčekom,“ informoval hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Vedúci útulku Peter Greňa dodal, že počas niekoľkých hodín prišlo do útulku 270 návštevníkov, ktorí priniesli viac ako 600 kilogramov psích dobrôt, desiatky hračiek a ďalších drobností pre psíkov.

Útulok prijal v tomto roku zatiaľ 103 psíkov, pre 80 z nich našiel nový domov, ďalších 36 zatúlaných psíkov sa podarilo vrátiť ich pôvodným majiteľom. Okrem toho sa v útulku počas uplynulého roka venovali aj nevyhnutnej údržbe. „Vybetónovali a zastrešili sme priestor medzi kotercami, ktorý využívame ako sklad, a tak isto nám dobrovoľníci pomohli zastrešiť prvú sekciu kotercov, ktorá chráni psíkov pred dažďom a snehom," doplnil Greňa.

Počas celých sviatkov je útulok pre verejnosť otvorený v tradičnom čase, okrem pondelka denne od 8. do 16. hodiny. Bližšie podrobnosti ako aj detaily o možnosti adopcie nájdu záujemcovia na internetových stránkach mesta a na facebookovom profile útulku.