Tesla menovala do správnej rady dvoch nezávislých riaditeľov
28 | 12 | 2018 I TASR

Palo Alto 28. decembra (TASR) - Tesla menovala do správnej rady dvoch nezávislých riaditeľov - Kathleen Wilson-Thompsonovú a Larryho Ellisona. To je v súlade s dohodou s americkou komisiou pre cenné papiere a burzy SEC.


Wilson-Thompsonová je globálnou šéfkou pre ľudské zdroje farmaceutickej skupiny Walgreens Boots Alliance a bývalou manažérkou Kelloggu. Ellison je zakladateľom a šéfom softvérového koncernu Oracle, ktorý nedávno zverejnil, že má významný podiel v Tesle.
Americký výrobca elektromobilov uviedol, že Wilson-Thompsonová a Ellison sa stali členmi správnej rady ako nezávislí riaditelia s platnosťou od štvrtka 27. decembra. Akcia Tesly po oznámení posilnila o vyše 4 %.

"Som veľmi blízkym priateľom Elona Muska a veľkým investorom v Tesle," uviedol Ellison na stretnutí s finančnými analytikmi na októbrovej konferencii Oracle OpenWorld.

Tesla a jej výkonný riaditeľ Elon Musk sa v septembri dohodli so SEC na urovnaní sporu, v rámci ktorého bol Musk obvinený, že zavádzal investorov, keď na Twitteri písal o stiahnutí Tesly z burzy. SEC požadovala vymenovanie dvoch nezávislých riaditeľov do správnej rady rovnako ako výmenu na čele rady, aby bol Musk pod väčším dohľadom. Šéfkou správnej rady sa stala v novembri Robyn Denholmová.