Nový investor chce v Tisovci preinvestovať tri milióny eur, zachovať výrobu i zamestnanosť
28 | 12 | 2018 I TASR
Tisovec 28. decembra (TASR) – Približne tri milióny eur plánuje preinvestovať v meste Tisovec na severe Rimavskosobotského okresu spoločnosť CSM Industry s cieľom oživenia výroby univerzálnych dokončovacích strojov (UDS) vo viacerých modifikáciách a výroby zváraných oceľových konštrukcií na rôzne využitie. Vyplýva to zo zámeru, ktorý investor predložil na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

„Predmetom predkladaného zámeru je odstránenie existujúcich objektov, inžinierskych sietí, spevnených plôch a častí areálových komunikácií a následná výstavba nových objektov administratívy, sociálneho zázemia, budov (hál) vrátane nových výrobných zariadení, inžinierskych sietí, spevnených komunikácií, chodníkov, parkovacích plôch, spevnených plôch, vegetačných úprav a zelene,“ uvádza investor v materiáloch na posúdenie.

Všetky zmeny majú byť realizované v existujúcom výrobnom areáli spoločnosti na Daxnerovej ulici. „Celý areál má v súčasnosti výmeru približne 64.000 štvorcových metrov. V rámci navrhovanej výstavby sa plánuje zásah do východnej polovice výrobného areálu s výmerou zhruba 32.000 štvorcových metrov,“ dodáva investor s tým, že investícia prinesie aj možnosť zamestnania sa nových pracovníkov v regióne.

Spoločnosť CSM Industry je nástupníckou spoločnosťou podniku Cestné a stavebné mechanizmy, ktorý v roku 2017 skončil v konkurze. Je výrobcom UDS, automobilových podvozkov svetových výrobcov, ako aj výrobcom oceľových konštrukcií, ktoré sú vyhotovované buď na základe špecifických požiadaviek jednotlivých zákazníkov, alebo pre vlastné výrobné potreby.