Juraj H. obvinený zo zabitia Filipínca Henryho Acordu zostáva vo väzbe
28 | 12 | 2018 I TASR

Bratislava 28. decembra (TASR) - Juraj H. obvinený zo zabitia Filipínca Henryho Acordu, ostáva naďalej stíhaný väzobne. TASR o tom informoval v piatok hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak.



"KS v Bratislave vo štvrtok (27.12.) na neverejnom zasadnutí o sťažnosti prokurátorky proti uzneseniu Okresného súdu Bratislava I zo dňa 19. decembra rozhodol tak, že zrušil predmetné uznesenie súdu prvého stupňa a ponechal obžalovaného J. H. vo väzbe z nezmenených dôvodov. To znamená, že dôvody tzv. preventívnej väzby u obžalovaného naďalej trvajú. Zároveň Krajský súd v Bratislave zamietol žiadosť obžalovaného J. H. o prepustenie z väzby na slobodu. Rozhodnutie je právoplatné, obžalovaný J. H. zostáva vo väzbe," povedal ďalej hovorca.

Predtým Okresný súd Bratislava 19. decembra rozhodoval o ďalšom trvaní väzby obvineného po podaní obžaloby zo zločinu zabitia, pričom rozhodol tak, že ho prepustil z väzby na slobodu. Obhajca a obvinený sa, prirodzene, vzdali práva podať sťažnosť. Sťažnosť ihneď podala prokurátorka Krajskej prokuratúry v Bratislave (KP). Okresný súd Bratislava I zároveň vytýčil termín hlavného pojednávania v predmetnej trestnej veci na 28. januára.

Dvadsaťosemročný Juraj H. z okresu Dunajská Streda mal 26. mája nadránom napadnúť na Obchodnej ulici v Bratislave Filipínca, ktorý sa snažil zabrániť obťažovaniu dvoch žien. Filipínec následkom zranení podľahol. Polícia obvinila útočníka zo zabitia. Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I ho pôvodne zobral do tzv. preventívnej väzby. Dôvodom boli obavy, že by pokračoval v trestnej činnosti.