Na ceste pri Podbrezovej zahynul 20-ročný chodec, nemal reflexné prvky
27 | 12 | 2018 I TASR

Brezno 27. decembra (TASR) – Polícia v Brezne vyšetruje dopravnú nehodu, ku ktorej došlo 25. decembra krátko pred polnocou na ceste I/66 medzi obcami Podbrezová a Lopej. Zahynul pri nej chodec. TASR o tom vo štvrtok informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.



"Osobné motorové vozidlo Volkswagen Sharan viedol 36-ročný vodič z Jelšavy. Jazdil v smere Brezno - Banská Bystrica a za obcou Podbrezová z doposiaľ nezistených príčin zrazil 20-ročného chodca z Jasenia. Nemal na sebe reflexné prvky a nachádzal sa na ceste v strede jazdného pruhu. Utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol," uviedla Faltániová s tým, že práve reflexný prvok mu mohol pomôcť zachrániť život.

Polícia vykonala u vodiča dychovú skúšku s negatívnym výsledkom. U chodca nariadila súdnu pitvu a odber krvi na zistenie požitia alkoholických nápojov. Na vozidle vznikla škoda odhadnutá na 4000 eur.

Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a do vyšetrovania bol pribraný aj znalec z odboru cestnej dopravy. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.