Trenčiansky samosprávny kraj zrekonštruoval za 182.000 eur stravovaciu prevádzku v CSS Demy v Trenčíne
26 | 12 | 2018 I TASR

Trenčín 26. decembra (TASR) – Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) zrekonštruoval za 182.000 eur prevádzku stravovania v Centre sociálnych služieb (CSS) Demy v Trenčíne. Kraj ako zriaďovateľ CSS okrem rekonštrukcie prevádzky kúpil aj novú gastrotechnológiu a nábytok.



Ako informoval riaditeľ CSS Demy Tibor Gavenda, centrum je od tohto roku aj miestom prvého špecializovaného zariadenia pre ľudí s autizmom. Vytvorením autistického centra sa rozšírila aj celková kapacita zariadenia, čím zároveň došlo k navýšeniu počtu stravníkov.

„Naším cieľom je uspokojiť každého jedného stravníka v zariadení, aj preto sme pristúpili ku kompletnej rekonštrukcii kuchyne. Trenčiansky samosprávny kraj prišiel pred pár rokmi s projektom Zelená župa a práve zrekonštruovaná kuchyňa je dôkazom toho, že aj zariadenia sú schopné nakladať efektívnejšie s energiou. Súčasťou novej vzduchotechnickej jednotky v kuchyni je aj rekuperácia na spätné získavanie tepla vznikajúceho z prípravy jedál, čím by malo dôjsť k zníženiu celkových nákladov na energie,“ priblížil riaditeľ CSS Demy Tibor Gavenda.

Centrum sociálnych služieb Demy v Trenčíne v súčasnosti poskytuje starostlivosť 50 deťom a mladým ľuďom s mentálnym postihnutím vo veku do 25 rokov, ďalších takmer 30 klientov je ubytovaných v špecializovanom zariadení pre ľudí s diagnózou autizmus. Rekonštrukcia kuchyne nie je jediným úspešným projektom zariadenia v tomto roku. Začiatkom októbra v centre sociálnych služieb otvorili jedinečnú zážitkovú záhradu pre ľudí s hendikepom.