D. Saková a R. Fico navštívili hasičov, ktorí im servírovali kapustnicu
24 | 12 | 2018 I TASR
Bratislava 24. decembra (TASR) - Hasiči pred výjazdom nikdy nevedia, či sa vrátia živí a zdraví, preto mám pred ich prácou veľký rešpekt. Povedala to ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD), ktorá v pondelok navštívila aj s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom hasičskú stanicu v bratislavskej Petržalke.
"Prajem im veľa zdravia, odvahy, fyzických síl a šťastia pri ich práci," odkázala. Hasiči ponúkli politikov kapustnicou, ktorú si sami pripravili v kuchynke.

Fico ozrejmil, že tieto návštevy hasičov na Vianoce sú preňho tradícia. "Keby bol Robert Kaliňák na území Slovenska, bol by tu tiež. Touto návštevou chceme vyjadriť poďakovanie každému, kto musí pracovať počas sviatkov, v noci či inom špeciálnom režime. Cez hasičov chcem poďakovať lekárom, policajtom, záchranárom, jednoducho ľuďom, ktorí pracujú v nepretržitých prevádzkach," povedal Fico.
Zdôraznil, že jeho vlády pre hasičov urobili veľa. "Teší ma, že majú veľmi dobré technické vybavenie, a v tomto duchu preberala pani ministerka rezort vnútra. Veríme, že v týchto krokoch bude pokračovať," poznamenal.

Fico očakáva, že bratislavskí hasiči budú mať v pondelok asi viac problémov s vodou ako s ohňom, keďže v hlavnom meste prší. "Ale ukazuje sa, že dnešok je celkom pokojný, zatiaľ majú jeden zásah," dodal.
Tesne pred príchodom Sakovej a Fica na stanicu, na ktorej má službu 16 hasičov, museli štyria z nich odísť na zásah. Dôvodom bol strom, ktorý spadol na rodinný dom.