V. Remišová: Formálne sa vymenil premiér, ale kultúra ostala rovnaká
23 | 12 | 2018 I TASR
Bratislava 23. decembra (TASR) - Formálne sa vymenil premiér, ale kultúra ostala rovnaká. Takto v nedeľnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike zhodnotila rok 2018 predsedníčka poslaneckého klubu OĽaNO Veronika Remišová, ktorá zároveň potvrdila, že nebude kandidovať do Európskeho parlamentu. O ďalších menách hovoriť nechcela, má ísť však o ľudí, ktorí vedia spolupracovať.

Vo vláde podľa Remišovej stále nie je politická vôľa na skutočný boj proti korupcii. Prekáža jej napríklad, že vláda neprijala návrh na zaisťovania majetku. "Napriek tomu, že vládni politici dlho hovorili, že všetko je to v poriadku, ukázalo sa, že Ladislav Bašternák je vinný. Bolo mu však umožnené prepísať svoj majetok na manželku a ďalšie osoby. Táto situácia je práve kvôli tomu, že vládna koalícia blokuje dôležité zákony," konštatovala.

Remišová zopakovala postoj OĽaNO ohľadom prezidentského kandidáta. Robert Mistrík, Zuzana Čaputová a František Mikloško by sa podľa hnutia mali dohodnúť. "Osobne by som uprednostnila kandidáta, ktorý nekandiduje preto, aby robil reklamu strane," poznamenala. Je jej ľúto, že nebude kandidovať súčasný prezident Andrej Kiska. Dalo by sa tak podľa nej vyhnúť neistému výsledku.

Ak by bolo OĽaNO súčasťou vlády, podľa Remišovej by nevadilo, že ich partneri budú mať na niektoré otázky rozličné názory. Súboj myšlienok v rámci koalície je podľa nej dobrý, "Nás nebudú spájať kšefty, ale budeme hľadať to najlepšie riešenie pre Slovensko," prisľúbila.