Medzi obeťami cunami v Indonézii by nemali byť Slováci
23 | 12 | 2018 I TASR

Bratislava 23. decembra (TASR) – Medzi obeťami vĺn cunami, ktoré v sobotu (22.12.) bez varovania zasiahli pláže v oblasti Sundského prielivu v Indonézii, by nemali byť žiadni Slováci. Pre TASR to potvrdil v nedeľu hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Boris Gandel.


"Podľa informácií miestnych úradov nie sú medzi obeťami žiadni občania Európskej únie (EÚ). MZVaEZ SR eviduje vo svojom systéme 40 občanov Slovenskej republiky, ktorí sa toho času nachádzajú v Indonézii," uviedol pre TASR hovorca rezortu diplomacie.

Nešťastie si doteraz vyžiadalo najmenej 168 mŕtvych, 745 zranených a 30 nezvestných. Indonézska Meteorologická, klimatologická a geofyzikálna agentúra (BMKG) uviedla, že možnou príčinou cunami boli podmorské zosuvy pôdy po erupcii sopky Krakatoa, ktorá leží v Sundskom prielive. Ten sa nachádza medzi ostrovmi Sumatra a Jáva a spája Jávske more s Indickým oceánom.

 

 

Počet obetí vĺn cunami v Indonézii stúpol na vyše 222
Jakarta 23. decembra (TASR) - Počet potvrdených obetí vĺn cunami, ktoré v sobotu večer miestneho času bez varovania zasiahli pláže v oblasti Sundského prielivu v Indonézii, stúpol na najmenej 222. Ďalších 843 osôb utrpelo zranenia a 28 je... Čítať ďalej
23 | 12 | 2018 | TASR