Krajinský minister v Nemecku presadzuje vyvinutie tlaku na krajiny pôvodu
23 | 12 | 2018 I TASR

 Magdeburg 23. decembra (TASR) - Búrlivá diskusia o tom, ako zvládnuť zamietnutých žiadateľov o azyl v Nemecku stále prebieha. Vláda v Sasku-Anhaltsku vyzýva na to, aby sa na krajiny odkiaľ prichádzajú migranti vyvinul väčší tlak. Informovala o tom v sobotu agentúra DPA.



"V súčasnosti problémom v Nemecku nie je veľké množstvo imigrantov, ale obmedzený počet deportácií," povedal sasko-anhaltský krajinský minister vnútra Holger Stahlknecht z vládnucej Kresťanskodemokratickej únie (CDU) spolkovej kancelárky Angely Merkelovej.

Väčšina žiadateľov o azyl, ktorých žiadosti boli zamietnuté, ešte neboli deportovaní, pretože úrady v krajinách odkiaľ pochádzajú nespolupracujú, Stahlknecht uviedol pre DPA.
V tomto roku do konca októbra bolo z Nemecka deportovaných 20.122 cudzincov, čo je o 103 viac ako v rovnakom období minulého roka.

Čísla naznačujú podobný trend aj v Sasku-Anhaltsku, kde bol zaznamenaný nárast o 30 na 680 deportácií do polovice decembra. Stahlknecht dodal, že 70 percent z nich pochádza z nespolupracujúcich krajín pôvodu.