Británia: Migranti sa v Lamanšskom prielive pokúsili uniesť nákladnú loď
21 | 12 | 2018 I TASR
Londýn 21. decembra (TASR) - Skupina migrantov sa v piatok pokúsila dostať pod kontrolu veľkú nákladnú loď Grande Tema súkromnej talianskej spoločnosti Grimaldi Lines. Loď pred 11 dňami vyplávala z nigérijského mesta Lagos a smerovala do prístavu Tilbury v anglickom grófstve Essex. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News.

Hovorca spoločnosti Grimaldi Paul Kyprianou uviedol, že migranti, ktorí sa pravdepodobne na palubu dostali v Lagose, od posádky pod hrozbou násilia žiadali, aby loď nasmerovala k britskému pobrežiu. Iné požiadavky nemali.

Posádke sa podarilo zamknúť na kapitánskom mostíku a loď má pod kontrolou. Najmenej štyria migranti vyzbrojení potenciálne nebezpečnými predmetmi sa voľne pohybujú po palube.

Pri incidente nebol nikto zranený. Kapitán lode okamžite kontaktoval britskú políciu v grófstve Essex, ktorá prípad rieši ako "únos lode" a "branie rukojemníka".

Nákladná kontajnerová loď Grande Thema s registrovanou tonážou 71.543 ton je 236 metrov dlhá a jej domovským prístavom je Palermo na talianskom ostrove Sicília.