Škandál: Odborárski „bossovia“ vraj neodporučili zamestnancom účasť na proteste! (VIDEÁ)
05 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

 Proti protestu sú nečakane aj odborári! Asi tri stovky protestujúcich sa doobeda dozvedelo, že Konfederácia odborových zväzov (KOZ) s týmto protestom či „štrajkom“ nesúhlasí a zamestnancom neumožní sa na ňom zúčastniť. To však z nečakaných  prekvapení nebolo všetko. To ďalšie im pripravili policajní ťažkoodenci.



Policajti sa pripravili oveľa lepšie, je ich tam viac ako protestujúcich

Protestujúci boli po oznámení, že KOZ nepodporí tento protest a ľuďom naň neodporučí ísť doslova v šoku. Prečo odborárski „bossovia“ zmenili rétoriku nechápal nikto z prítomných. Pískaniu a nadávkam sa teda odborárski šéfovia za svoj prístup logicky nevyhli. Ešte donedávna sa totiž vláda s nimi takmer vôbec nebavila a úspešne ich ignorovala. Protest je navyše jediný legitímny a ústavou zaručený spôsob ako môžu dať ľudia najavo, že sa im niečo nepáči. A že sa im toho už dlhodobo nepáči naozaj veľmi veľa, o tom azda nikto nepochybuje.



Ďalší šok zažilo asi 300 protestujúcich po tom ako Hodžovo námestie obkľúčili policajní ťažkoodenci. Usporiadatelia ich síce ubezpečili, že je to vraj preto, aby ich „chránili“ pred stretu s kotlebovcami, no takémuto argumentu bol ochotný uveriť iba málokto. Mnohí sa iba usmievali, že mužov čiernych „mundúroch“ je tam viac ako samotných protestujúcich. Polícia sa teda tentokrát pripravila oveľa lepšie ako pred týždňom. A vietor odvial preč aj slová krajského šéfa polície, že protest, hoci aj neohlásený, je nadradený obvyklému pohodliu ľudí tam žijúcich, ktorí MUSIA strpieť isté obmedzenia.



Niekto tu teda opäť parádne klame. Slovač si na to však už akosi zvyká a učí sa s tým žiť. Lenže – doma v kresle či na gauči ešte nikto nič na zlepšenie svojho života nevybojoval. Že, páni odborári.

Centrum Bratislavy je úplne paralyzované. Protestujúci „odstavili“ sedem liniek MHD (VIDEÁ)
Slováci opäť zdvihli zohnuté chrbty, postavili sa na nohy a mohutným protestom pred Prezidentským palácom zablokovali dopravu. Bratislavské centrum skolabovalo a ochromená bola celá doprava. Tisícky ľudí v uliciach trúbi, píska a volá protivládne... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik