Vojna v polícii pokračuje: NAKA dáva trestné oznámenie na zásah Inšpekcie!
22 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Dejú sa to ale čudesné veci na tom našom Slovensku. Včera príslušníci Úradu inšpekčnej služby vykonali zásah proti členom Národnej kriminálnej agentúry, ktorí dnes za to podali trestné oznámenie. Vojna v polícii teda pokračuje ďalej.


Minister vnútra Roman Mikulec a policajný prezident Peter Kovařík síce zhodne tvrdia, že v ich radoch sa žiadna vojna nekoná a vyšetrovatelia potrebujú na svoju prácu iba pokoj, udalosti z ostatných hodín svedčia o úplnom opaku. Ako uvádza portál noviny.sk príslušníci NAKA podali trestné oznámenie pre včerajší ranný zásah policajnej inšpekcie.

Mobilná jednotka Úradu hraničnej a cudzineckej polície zo Sobraniec, ktorá v stredu zasahovala proti operatívcom z NAKA, vraj pomáha inšpektorom Ministerstva vnútra pri vyšetrovaní údajných zmanipulovaných výpovedí svedkov v prípade Očistec a Judáš. Ako informovala v stredu TV JOJ, zásah špeciálnej jednotky na operatívcov NAKA sa udial v ranných hodinách počas ich cesty na Úrad špeciálnej prokuratúry. Polícia na margo zásahu odpovedala, že o pozadí zásahu a dôvodnosti použitia tejto mobilnej zásahovej jednotky je potrebné obrátiť sa na Úrad inšpekčnej služby. „Príslušníci NAKA podali v tejto veci trestné oznámenie,“ skonštatovala polícia.

Šéf tímu Očistec Daňko popiera inštruovanie svedkov. Len nás chcú znechutiť a zastrašiť!
Anonymná správa na internete naznačovala, že by mali byť zadržaní vyšetrovatelia medializovaných káuz. Spomínal sa aj D. Lipšic. Aktuality teraz poskytli priestor Ľubomírovi Daňkovi – šéfovi tímu vyšetrovateľov. Aj ten sa obával, že ho „zoberú“.... Čítať ďalej
21 | 07 | 2021 | Petra Demková