Tabák sa chválila kúpaním v chránenom potoku: Ako sa postaví k svojej poslankyni z OĽaNO Budaj?
22 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Poslankyňa Národnej rady SR Romana Tabák sa na sociálnych sieťach pochválila tým, že sa okúpala v chránenom tatranskom potoku. Správa Tatranského národného parku (TANAP) podá podnet na Slovenskú inšpekciu životného prostredia. Minister životného prostredia sa však zatiaľ ku svojej straníčke nevyjadril, informuje portál HN.



Vlna kritiky

Poslankyňa OĽaNO uviedla, že ide o Studenovodské vodopády. ​Táto oblasť je súčasťou TANAP-u, pričom patrí do piateho, teda najvyššieho stupňa ochrany. Jej počínanie vyvolalo veľkú vlnu kritiky a snímku po pár hodinách zo sociálnych sietí stiahla. "Som pripravená niesť zodpovednosť, ak som urobila niečo zakázané," ospravedlňovala sa neskôr.

Do TANAP-u zavíta ročne cez štyri milióny návštevníkov. "Keby sa len štvrtina z tohto počtu okúpala v plese alebo tatranskom potoku, mohla by sa nenávratne zmeniť kvalita týchto ekosystémov," podotkla hovorkyňa TANAP-u . "Studený potok je súčasťou územia európskeho významu SKUEV0307 Tatry, kde v zmysle výnosu Ministerstva životného prostredia SR č. 3/2004−5.1 zo 14. júla 2004 platí 4. a 5. stupeň územnej ochrany prírody a krajiny. V tejto lokalite je zakázaný pohyb mimo vyznačeného turistického chodníka za hranicami zastavaného územia obce," upresnila Štátna ochrana prírody SR pre portál HN.

Tabák opäť perlila: "Jebavý Roman! V zahraničí našťastie Džebavý," robila si švandu z exkolegovho mena
Kontroverzná poslankyňa Romana Tabak sa opäť postarala o vtipný moment, tentoraz na sociálnej sieti. Tam zverejnila fotku so svojím exkolegom, tenistom Romanom Jebavým. Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Budaj je ticho

Konanie poslankyne Tabák tak vyvolalo veľké pobúrenie verejnosti i príslušných orgánov. Ministerstvo životného prostredia SR sa však k tejto téme zatiaľ odmietlo vyjadriť. Šéf rezortu Ján Budaj sa pritom pravidelne vyjadruje k rôznym udalostiam.

Nedávno sa tak stalo v súvislosti s úmrtím herca Milana Lasicu, kedy mu vyjadril úprimnú sústrasť skrz oficiálnu facebookovú stránku Ministerstva životného prostredia SR. Aj v súvislosti s legendárnym humoristom, ktorý skonal minulý týždeň priamo na pódiu, sa Tabák postarala o vlnu nevôle, keď sviečky na jeho počesť položila pri smetiaky.

V súvislosti s nelegálnym konaním poslankyne a jeho straníčky v hnutí OĽaNO však Budaj mlčí. Kúpanie sa v chránených vodách by pritom mohlo poslúžiť ako odstrašujúci príklad pre potenciálne ďalších, tohto zákazu nevedomých občanov.

Romana Tabák zas „zahviezdila“. Kvety na počesť M. Lasicu zložila k smetnému košu.
Romana Tabák je „fabrikou“ na trapasy. Nech sa snaží ako snaží, vždy sa jej podarí urobiť nejaký prešľap na ktorom sa smeje celé Slovensko. Najnovšie na seba upozornila, keď si išla uctiť pamiatku zosnulého Milana Lasicu. Na trapas upozornil... Čítať ďalej
20 | 07 | 2021 | Petra Demková