Peter Kovařík: Situácia medzi NAKA a inšpekciou sa začína vyhrocovať a naberať nebezpečný smer
20 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Prví zatýkajú druhých, druhí tretích a tretí prvých. O kom je reč? Nuž o NAKA, SIS a policajnej Inšpekcii. Iba pred niekoľkými dňami sa otvorene hovorilo o vojne v polícii, ktorú šéf rezortu vnútra Roman Mikulec odmietol. Dnes sa pokúšal situáciu vysvetliť a upokojiť v statuse aj policajný prezident Peter Kovařík.


Policajné špičky sa bránili slovám opozičných politikov, že to, čo sa dialo pred pár dňami, je otvorená vojna v ich radoch. Pri pohľade na zatýkanie v každej z elitných zložiek tomu veril iba málokto. Asi preto sa rozhodol dnes policajný prezident Peter Kovařík napísať status, v ktorom sa to všetko pokúša vyvrátiť.
Policajný prezident stojí za vyšetrovateľmi NAKA a chce procesnú čistotu inšpekcie

„Ako prezidentovi Policajného zboru mi neprináleží komentovať medializované procesné kroky Úradu inšpekčnej služby (ÚIS). Nepoznám spis a neviem náležite vyhodnotiť ich opodstatnenosť. Chcem však upozorniť na fakt, že situácia sa začína vyhrocovať a naberať nebezpečný smer,“ konštatuje Peter Kovařík.

Akoby chcel naznačiť, že v radoch polície sa predsa len niečo deje. „Niekto sa snaží cez médiá zastrašovať vyšetrovateľov NAKA a vyvolať v nich neistotu. Takýmto štýlom sa pravdy nikdy nedopátrame. Od začiatku vravím, aké je dôležité preverenie informácií SIS prostredníctvom ÚIS. Tak ako vyšetrovateľ ÚIS potrebuje pokoj a podmienky na svoju prácu, tak ich potrebujú aj vyšetrovatelia NAKA. Nech tieto konšpirácie o vojne v polícii splieta ktokoľvek, jasné je, že mu nejde o pravdu,“ píše ďalej policajný prezident.



„Stojím za vyšetrovateľmi NAKA a chcem, aby vyšetrovateľ ÚIS vedel, že urobím všetko, aby sa vec raz a navždy vysvetlila. Verím, že vyšetrovateľom NAKA ide o to isté a nemajú problém ísť vypovedať pred vyšetrovateľa ÚIS. Zároveň apelujem na procesnú čistotu postupu vyšetrovateľov inšpekcie a vyjasnenie všetkých pochybností o ich nezaujatosti,“ píše na samý záver policajný prezident, ktorý však svojím statusom vôbec nerozptýlil podozrenia, že v jeho rezorte sa dejú prazvláštne veci.

Harabin: Na čele polície stojí grázel a násilník Kovařík, ktorý nemôže byť vzorom pre policajtov (VIDEO)
Brutálne nepadnutie bezdomovca policajtom vyvolalo na Slovensku verejné pohoršenie a diskusie. Ešte horšie je však to, že bitkou riešil problém aj policajný prezident Peter Kovařík. Práve na neho si vo svojom videu „posvietil“ Štefan... Čítať ďalej
26 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik