Zásah inšpekcie v priestoroch NAKA je podozrivý aj podľa Žilinku: Nariadil preskúmať celú záležitosť
11 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Zaistenie "živých" spisov inšpekciou v priestoroch NAKA je podozrivé aj podľa generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Krajskému prokurátorovi v Bratislave nariadil, aby dôkladne preskúmal okolnosti zásahu, informuje Pluska.

„Z dôvodu odstránenia akýchkoľvek podozrení z účelovosti procesných úkonov vykonaných vyšetrovateľom Úradu inšpekčnej služby MV SR v NAKA, uložil krajskému prokurátorovi v Bratislave dôsledne preskúmať zákonnosť a opodstatnenosť vykonaných úkonov.“ Uviedol hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Podľa neho Žilinka vníma udalosti spojené s tajným listom SIS, ktorý na Slovensku spôsobil nemalý rozruch, veľmi citlivo.

Aj podľa špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica bol zásah inšpekcie neprimeraný. Domnieva sa, že NAKA by spolupracovala aj bez takého zásahu. „Je preto zarážajúce, aký procesný postup zvolil úrad inšpekčnej služby, keď zaistil celé originály vyšetrovacích spisov. Ide o závažný zásah do stále živých vyšetrovaní, kde aj aktuálne je dané podozrenie z mimoriadnej závažnej trestnej činnosti a voči rôznym záujmovým osobám. A to aj mimoriadne vysoko postaveným,“ zdôraznil Úrad špeciálnej prokuratúry.

"Matovičova skupinka" pod tlakom inšpekcie: Pár súčasných papalášov sa poriadne zapotí, tuší Šutaj Eštok
Inšpekcia ide po Matovičovej policajnej skupinke! Poslanec NR SR Matúš Šutaj Eštok to napísal na svojom facebookovom účte v súvislosti s tajnou správou Slovenskej informačnej služby (SIS). V nej sa majú nachádzať údaje o skupine ovplyvňujúcej... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Tibor Sipos