Sestra zosnulej Popolušky Šafránkovej prehovorila: Posledná oslava pred smrťou!
11 | 06 | 2021 I Tibor Sipos


Nikto netušil, že Popoluškine 68. narodeniny budú tie posledné. Vedelo sa len, že gratulovať sa môže krátko, lebo Libuška Šafránková (†68) mala v pondelok, v deň narodenín, nastúpiť do nemocnice, píše Ahaonline.




Popriať Libuške prišlo pár priateľov a, samozrejme, aj sestra a herečka Miroslava Šafránková (62). "Aká oslava to asi mohla byť, keď za hodinu odchádzala do nemocnice. No radosť mala, to viete, že áno," oznámila Popoluškina sestra.

V pondelok Libuška oslavovala, v utorok mala absolvovať operáciu v nemocnici a v stredu ráno bola mŕtva. Možno sa len domnievať, čo sa vlastne stalo. Isté je, že nikomu nenapadlo, že sú jej dni sa naplnili. Hospitalizácia a operácia boli plánované.

"Nikto netušil, že už sa domov nevráti. Nikto to nečakal. Vôbec nikto z nás nebol pripravený, že by mohla takto náhle odísť. Keď o tom však teraz tak premýšľam, tak sme na to pripravení byť mohli. Nikto si nedokáže predstaviť, čo si chudera musela zvlášť v ostatnom čase prežiť," komentovala s plačom sestra Miroslava, ktorá operáciu nechcela špecifikovať. Na otázku, čo bolo príčinou bezprostrednej smrti slávnej herečky, odpovedala len: "Neviem. Myslím si, že to lekári ešte skúmajú."

Nebolo to prvýkrát, čo Libuška trávila narodeniny v nemocnici. Keď mala 66 rokov, odišla zase namiesto oslavy na gynekologicko-pôrodnícku kliniku U Apolinára. Tam ju ešte, samozrejme, doviezol a všade sprevádzal jej oddaný manžel Josef Abrhám (81), s ktorým žila štyridsaťpäť rokov. Tentokrát ho musela, bohužiaľ, nahradiť kamarátka, ktorá Libušku odviezla do Všeobecnej fakultnej nemocnice. Slávny herec na tom nie je tiež zdravotne vôbec dobre, vraj má veľké problémy neurologického charakteru.

Herečka so zvláštnou silou, nie celebrita: Politici spomínajú na Libušu Šafránkovú
Libuše Šafránková bola herečka so zvláštnou silou. Herectvo často uprednostňovala pred všetkým ostatným. Hrala krehké ženy, ale vyžarovala z nej mimoriadne sila. Sústrasť vyjadrili aj prezident Miloš Zeman a premiér Andrej Babiš, píše portál... Čítať ďalej
11 | 06 | 2021 | Tibor Sipos