Prečo čínski vedci zaregistrovali patent na koronovú vakcínu pred vypuknutím pandémie? (The Epoch Times)
11 | 06 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár ts (The Epoch Times)


Vyvinuli čínski vedci vakcínu ešte pred vypuknutím pandémie? Záhadná smrť čínskeho vedca. Financovala výskum vláda USA?


Správy o podaní patentovej prihlášky opäť spustili vlnu pochybností o oficiálnom časovom slede udalostí a úlohe Číny v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Vedec čínskej Komunistickej strany sa mal už vo februári 2020 pokúsiť nechať patentovať vakcínu. O niekoľko mesiacov zomrel za nevyjasnený okolnosti! Pokus o utajenie? pýta sa autor komentára.



Žiadosť o registráciu patentu dva týždne pre vyhlásením pandémie!

Vyvinuli čínski vedci vakcínu ešte pred vypuknutím pandémie? Podľa správy novín The Australian bol už vo februári 2020 zaznamenaný pokus o zaregistrovanie patentu na vakcínu proti koronavírusu. Patentová prihláška bola teda podaná päť týždňov po oznámení prvých prípadov ochorenia a dva týždne pred tým, ako Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyhlásila pandémiu koronavírusu.


„Desivé“ vedľajšie účinky vakcín AstraZeneca a Pfizer/BioNTech, píše Nature Medicine
Krvné zrazeniny po vakcíne AstraZeneca sú „takmer isté“, vakcína od Pfizer/BioNTech je na tom „trocha lepšie“. Uviedol Tsargrad.tv. Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Imrich Kovačič

Podľa správy výskum vírusu, respektíve vakcíny podporili aj zahraniční investori. Ako napísal denník New York Post, do Číny tiekli financie aj z amerického Národného ústavu zdravia (NIH), dopĺňa autor komentára.


Ako informuje The Australian, Žou Jusen, vyznamenaný vojenský vedec Ľudovej oslobodzovacej armády, ktorý spolupracoval s Virologickým inštitútom vo Wuchane a s americkými vedcami, oznámil patent ešte 24. februára 2020. Noviny sa odvolávajú na dokumenty, ktoré majú k dispozícii v redakcii.



Prvé očkovania už v marci 2020

Podľa autora komentára patentovú prihlášku podal čínsky Ústav vojenskej medicíny Akadémia vojenských vied  Ľudovej oslobodzovacej armády. Len päť týždňov predtým Čína oficiálne pripustila, že SARS-CoV-2 sa môže prenášať z človeka na človeka. Prvé očkovania čínskou vakcínou sa mali uskutočniť už v marci 2020.



Záhadná smrť vedca

V máji 2020 Žou Jusen zomrel za zatiaľ nevysvetlených okolností. Termín podania patentovej prihlášky, ako aj záhadná smrť vedca vyvolali vlnu pochybností, že výskum vakcíny sa uskutočnil ešte pred oficiálnym vyhlásením pandémie.


Rusi zverejnili dokumenty o štátnom prevrate na Ukrajine v roku 2014 zvanom Majdan
Stála ruská misia pri OSN zverejnila knihu Ukrajina: štátny prevrat. Ide o zbierku dokumentov o udalostiach v roku 2014 počas farebnej revolúcie na Majdane, ktoré nakoniec vyústili do štátneho prevratu, násilného a nezákonného prevzatia moci na... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Peter Sulek

Otázniky okolo načasovania

Ak je načasovanie – od objavenia vírusu až po nahlásenie  patentu – pravdivé,  „je to niečo, čo sme ešte nikdy nevideli", povedal pre noviny Nikolai Petrovsky, profesor imunológie na Flindersovej univerzite v Adelaide. Zároveň  "sa ponúka otázka, či mohol vedec začať pracovať na vakcíne už oveľa skôr".


Hoci bol  Žou Jusen vojenským vedcom s početnými oceneniami, ani The Australien, ani NY Post, ktoré sa tejto téme venovali, sa nepodarilo nájsť ani jednu zmienku o jeho oceneniach. V správach čínskych médií z júla 2020 a vo vedeckej práci z decembra bol  uvedený len ako "zosnulý", dodáva autor komentára.



Financovali výskum vláda USA?

Ešte pred tým, ako začal pracovať pre armádu, Žou Jusen mal veľmi silné  väzby na USA. Bol postdoktorandom na University of Pittsburgh School of Medicine a spolupracoval v New York Blood Center.


Podľa dokumentov Žou úzko spolupracoval aj s Virologickým inštitútom (WIV) vo Wuchane a vedúcim vedcom Ši Ženglim. Obaja sa neskôr stali stredobodom medzinárodnej pozornosti v diskusii o pôvode vírusu.


Mainstream zase dostal od prieskumu na frak: Väčšina občanov EÚ nepovažuje Rusko za nepriateľa
10 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Spolupráca Virologického inštitútu vo Wuchane s čínskou armádou na tajných projektoch

Správa tajnej služby americkej vlády navyše spája Virologický inštitút vo Wuchane s tajnou vojenskou činnosťou, upozorňuje ďalej autor komentára.


The  Australien cituje: „Hoci sa WIV prezentuje ako civilná inštitúcia, Spojené štáty zistili, že WIV spolupracoval s čínskou armádou na tajných projektoch."



Genetická manipulácia s koronavírusmi

Už v novembri 2019 vedci v časopise Journal of Virology informovali o genetickej manipulácii s koronavírusmi. Výskum bol čiastočne financovaný americkým Národným inštitútom zdravia, v ktorom Dr. Fauci vedie Národný inštitút pre alergie a infekčné choroby. Dokumenty, ktoré majú k dispozícii noviny The Australien, majú tiež dokazovať jednostranné spravodajstvo amerických médií, a tak naznačujú úmyselné a cielené krytie, dodáva The Epoch Times.


CNN Prima News prelomila informačné embargo o Fauciho globálnom COVID spiknutí
Informácie zo zverejnených e-mailov Anthonyho Fauciho o globálnom covidovom spiknutí by boli za normálnych okolností atómovou bombou, ktorá by zmietla médiá, politikov aj vedcov. Médiá sa však z pochopiteľných dôvodov rozhodli ich skutočný obsah... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Peter Sulek