Právnička Laššáková: Tragédiou slovenského voliča je opakovanie tej istej chyby - volí hlupákov!
09 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Súčasná vládna garnitúra sa hrá na tých, ktorí vlastne vedia všetko, a teda aj môžu všetko. Právnička Judita Laššáková im v statuse pripomína, že Ústavný súd je nad nimi a jeho rozhodnutia by mali rešpektovať, pretože sú v súlade s výkladom našej ústavy.


Slovenskí podnikatelia a živnostníci počas druhej vlny pandémie trpko zaplakali. Od štátu dostali iba malé kompenzácie za svoje nútene zatvorené prevádzky, a aj to iba niektorí. Právnička Judita Laššáková v statuse píše, že nie jen normálne to, čo uzákonili naši politici. Tí sa totiž rozhodli, že ak sa nejaký úradník z hygieny rozhodne zatvoriť nejaký podnik, jeho majiteľ nemá nárok na náhradu škody či ušlého zisku!
Nikto príčetný nemohol od Matoviča a spol. očakávať iné správanie ako je to súčasné

„Ak Ústavný súd (ÚS) rozhodne o neústavnosti niektorého ustanovenia, je to na ochranu občanov. Zbytočne sa nám niektorí snažia povedať, že sudcovia ÚS nemajú priamu legitimitu. Priamu legitimitu má len prezident a poslanci parlamentu. Sudcovia ÚS musia vedieť vykladať Ústavu. Svoju prácu sudcovia vykonali. Zrušili niečo, čo však poslanci pochopili tak, že toto môžu oni znova prijať,“ píše hneď v úvode svojho statusu a dodáva, že tragédiou slovenského voliča je skľučujúca okolnosť, založená na opakovaní tej istej chyby aj napriek jasným varovným signálom. „Volí hlupákov, čo sa nielen počas volebnej kampane, ale v priebehu celej politickej kariéry ani len nepokúsili maskovať svoju stupídnosť,“ konštatuje právnička, podľa ktorej po niekoľkých rokoch pôsobenia v politike nemohol nikto príčetný od Matoviča, Sulíka, Remišovej a ostatných figúrok verejnej scény očakávať iné správanie, aké predvádzali predtým, predvádzajú a budú predvádzať, kým im to ľahkovážni spoluobčania umožnia hlasovaním vo voľbách.

Judita Laššáková: Na Slovensku je to tak! Veta, z ktorej už mnohí dostávajú vyrážky! Aj ja!
"Všetkým, ktorí si opätovne budú myslieť, že som „smerácka …“(doplňte si podľa ľubovôle) mám odkaz. Vaše komentáre ma presviedčajú, že moje statusy majú dosah. A preto aj význam! Ďakujem vám! Pre mňa je dôležité, čo bolo povedané. A nie to, kto... Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová


Pri pohľade na našu súčasnú vládu SR, ktorú prezidentka vymenovala, sa človek podľa Laššákovej nevie zbaviť pocitu, že to dala v duchu nezabudnuteľnej vety filmovej série Terminátor, kde si Arnold Schwarzenegger zahral záporáka: „Ja sa vrátim“. „Asi pri prvom pokuse zničiť Slovenskú republiku neboli členovia vlády dostatočne dôslední, tak im 1. apríla opätovným vymenovaním poskytla druhú príležitosť. Aká veľká bude katastrofa v jednotlivých rezortoch po ich „návrate“ do ministerských kresiel, zatiaľ ešte nikto netuší,“ netají právnička, podľa ktorej bolo veľkou katastrofou aj konanie poslancov parlamentu.

Judita Laššáková: Spoločnosť je rozdelená. Diktujú nám idioti, presvedčení o nadradenosti a neomylnosti
"Akoby zvolením získali schopnosti, ktoré dovtedy nemali a teraz nám môžu diktovať. Diktovať nám svoj svetonázor. A hlavne to, ako my máme žiť. Chyba v ich myslení sa udiala už dávno. Príčin je niekoľko. Výsledok jeden. Diktát idiotov, ktorí sú... Čítať ďalej
25 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ak hygienik svojvoľne zavrie nejaký podnik, jeho majiteľovi zostanú iba oči pre plač

„Od 15. júna 2021 má nadobudnúť účinnosť novela zákona, ktorú títo diletanti prijali 12. mája 2021. Rozmenené na drobné: v dôsledku žiadneho z opatrení, ktoré prijal hlavný hygienik, si nikto nemôže nárokovať pred súdom žiadnu náhradu škody. Čiže poslanci schválili svojvôľu hlavného hygienika, jeho úradu, ale aj okresných hygienikov. Ak hociktorý z nich zavrie niekoho prevádzku, živnosť, zamedzí niekomu v podnikaní, žiaden súd takto poškodenej osobe neprizná náhradu ani škody, ani ušlého zisku,“ vysvetľuje právnička šialenstvo schválené našimi poslancami. „V totalitných režimoch ide o často využívaný inštitút so zámerom zničiť konkurenciu, nepohodlného obchodného rivala či zlikvidovať politicky inak orientovaného živnostníka. Ak sa nejaký úradník rozhodne, že niekomu zakáže podnikanie, tak prevádzku budovanú hoci aj desaťročia a možno aj dvomi-tromi generáciami, jednoduchým „prípisom“ zničí!“ konštatuje ďalej Laššáková.



„V kontexte popísaných súvislostí vyznieva viac ako smiešne aj pripravovaný zákon z pera poslancov Pročka a Kyselicu. Ak totiž hygienik, či už hlavný alebo okresný, zavrie hoci aj svojvoľne niekoho obchodík, živnosť, podnikanie, dotyčný majiteľ sa môže akurát tak vyplakať. Všetky ostatné práva mu poslanci vzali,“ upozorňuje na ďalšiu absurditu Laššáková a dodáva, žeprezidentka pôvodné znenie napadla na Ústavnom súde, ktorý ho kvôli jeho protiústavnosti zrušil. Poslanci ho však opätovne schválili. „Vari si niekto nemyslel, že ministerka Kolíková slová: „no hádam nám nebude Ústavný súd hovoriť, čo je Ústava“, vypustila len tak do vetra?!“ pýta sa právnička, podľa ktorej je tragédiou, že sa pod tento návrh zákona podpísal aj právnik Juraj Šeliga. „Myslím si, že týmto dal jasne najavo, „kto je tu pánom“, čo si myslí o Ústave a o sudcoch Ústavného súdu. Lebo ak ON uzná za vhodné, zruší rozhodnutie ÚS opätovným prijatím toho, čo už raz zrušil,“ dodáva na samý záver právnička Judita Laššáková.

Judita Laššáková: Režim Igora Matoviča má lokaja v prezidentskom paláci. Druhým sú médiá
„Režim Igora Matoviča má jedného lokaja v prezidentskom paláci. Ďalší sa tlačia v redakciách plátkov hlavného prúdu. Obzvlášť medzi nimi vyniká nevedomec a intelektuálny mrzák, šéfredaktor Aktualít Peter Bárdy,“ začína blog na Infovojne právnička... Čítať ďalej
15 | 05 | 2021 | Petra Demková