Poslanci Hlasu pokračujú v zbere podpisov na odvolanie premiéra
09 | 06 | 2021 I tasr

Nezaradení poslanci Národnej rady (NR) SR pôsobiaci v strane Hlas-SD pokračujú v zbere podpisov na iniciovanie mimoriadnej schôdze parlamentu s cieľom vysloviť nedôveru premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO). Návrh chcú poslanci podať "v takticky vhodnom čase".


Očakávajú preň podporu aj od "koaličných poslancov, ktorým záleží na urýchlenej náprave pomerov na Slovensku". Pre TASR to uviedla hovorkyňa mimoparlamentného Hlasu-SD Patrícia Medveď Macíková.

Nezaradení poslanci trvajú na tom, že predseda vlády musí odísť zo svojho postu aj s celou vládou. "Okrem absolútneho nezvládania spravovania štátu, permanentného chaosu a rozvratu musí byť voči nim vyvodená zodpovednosť aj za krytie manipulácie vo vyšetrovaní politicky citlivých káuz, o ktorej hovorí tajná správa Slovenskej informačnej služby (SIS)," uviedla Medveď Macíková.

Nezaradený poslanec pôsobiaci v Hlase-SD Erik Tomáš dodal, že aktuálny škandál v bezpečnostných zložkách nadobúda neskutočné rozmery. Tvrdí, že nejde len o domnienky. Správa SIS podľa neho jasne hovorí, že v prostredí orgánov činných v trestnom konaní pôsobí organizovaná skupina, ktorá sa cez ovplyvňovanie svedkov snaží manipulovať vyšetrovanie viacerých káuz.

Deklaroval, že nechcú nikoho chrániť a ak niekto spáchal niečo zlé, zaslúži si trest. Podčiarkol však, že každý má právo na spravodlivý a nezmanipulovaný proces. "Nie je možné, aby sa niečo také dialo bez toho, aby o tom vedeli štátne špičky na čele s Hegerom a (Igorom - pozn. TASR) Matovičom," podotkol. Kritizuje premiérov postoj k celej situácii a jeho vyjadrenia.

Hlas-SD kritizuje optimalizáciu siete nemocníc
Mimoparlamentný Hlas-SD kritizuje plánovanú optimalizáciu siete nemocníc. Podpredseda strany a člen Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo Richard Raši (nezaradený) v stredu na tlačovej konferencii uviedol, že reforma prinesie zrušenie 22... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | tasr