Pčolinského list z väzenia: Mala existovať organizovaná skupina v zložení ja, Vladimír Pčolinský, Lipšic, Tódová, Košč
09 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

Situácia okolo väzobne stíhaného exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského sa zamotáva. Alebo naopak, rozmotáva? O mnohom svedčí jeho otvorený list, ktorý zaslal médiám. V liste cituje aj výpoveď Petra Tótha, ktorý v nej spomína podľa nami nižšie citovaných zdrojov Daniela Lipšica, Moniku Tódovú aj Petra Košča.


"Vladimír Pčolinský, ktorý sa nachádza vo väzbe, a ktorého účasť v parlamente odhlasovali poslanci NR SR, sa rozhodol poslať spoza mreží verejný list médiám. V ňom odhaľuje aj výpoveď Petra Tótha, ktorý spomína Daniela Lipšica, Moniku Tódovú aj Petra Košča." Píše portál veci-verejne.sk.
Krátky návrat v čase

Vráťme sa však najskôr do času tesne pred zadržaním exriaditeľa SIS. Bývalý šéf Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský si mal pred svojím zadržaním nájsť v garáži anonymný list. Z neho sa mal dozvedieť o pripravovanej diskreditácii voči jeho osobe. Povedal to sudcovi Špecializovaného trestného súdu, ktorý rozhodoval o jeho väzbe. V liste podľa Pčolinského boli uvedené aj ďalšie mediálne známe osoby a ich prepojenia na rôzne kauzy. Vyplýva to z uznesenia o väzbe. O tom informoval web tvnoviny.sk.

Peter Tóth: Novinári sú komplicmi organizovanej skupiny Pčolinský - Lipšic - Košč (rozhovor)
Bývalý novinár Peter Tóth alias Ďateľ, Hlavnému denníku v exkluzívnom rozhovore poskytol svoj pohľad na dianie v SIS. Aj na kauzy, ktoré v súčasnosti hýbu Slovenskom. Neobišiel ani Daniela Lipšica a Moniku Tódovú. Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Petra Demková

Pčolinský začína z väzby hovoriť

Exšéf Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský je aktuálne vo väzbe. Po dlhých týždňoch a najmä výpovedi Petra Tótha z 1. júna sa však rozhodol prostredníctvom svojej zastupujúcej advokátskej kancelárie poslať médiám verejný list.
Niečo sa tu tutlá

Portál veci-verejné.sk sa odvoláva na Pravdu a píše: "Pčolinský v liste podľa Pravdy zdôrazňuje, že Tóth uviedol, že nevie nič o jeho údajných skutkoch, z ktorých je obvinený. Tóth mal vraj zároveň nadávať Pčolinského obhajcom, no napriek tomu mu nebola udelená poriadková pokuta. Napokon (Pčolinský) spomenul aj najzávažnejšie tvrdenia, ktoré majú vyplývať z Tóthovej výpovede týkajúcej sa vedenia KDH z roku 2003.
Organizovaná skupina vo zvučnom zložení

“Významnejšie však je, že podľa svedka mala existovať organizovaná skupina. Mala byť v zložení ja, Vladimír Pčolinský, Daniel Lipšic, Monika Tódová, Peter Košč a ďalší, ktorí sa v spolupráci s americkou CIA mali podieľať na prenasledovaní svedka Petra Tótha, a taktiež na vyzradení jeho utajenej identity v súdnom konaní,” píše sa - podľa veci-verejné.sk "vraj" v liste. Tóth o spojení týchto mien hovoril na svojom známom blogu už v roku 2018.

Prečo iba Pčolinský?

Pčolinský sa na záver v liste pozastavuje nad tým, prečo je vo väzbe len on a nie sú tam aj ďalší spomínaní vo výpovedi. “Mám za to, že takýto postup vyšetrovateľa NAKA a dozorujúceho prokurátora je v hrubom rozpore s Dohovorom a judikatúrou Európskeho súdu pre ľudské práva. OČTK majú konať vo väzobných veciach prednostne, urýchlene a s osobitnou starostlivosťou v nadväznosti na Ústavu SR,“ myslí si podľa nami citovaného zdroja veci-verejné.sk Pčolinský.

Pozn. red. HD: Zaujímavá skutočnosť je, že v médiách hlavného prúdu sa o tomto liste a menách, obsiahnutých v ňom nenájde žiadna zmienka.

 

Blaha: "Lipšic si masíruje svoje komplexy menejcennosti. Ak by Pčolinský povedal pravdu, je to jeho koniec!"
Poslanec parlamentu za Smer Ľuboš Blaha hodnotí na svojej facebookovej stránke situáciu na Slovensku jednoznačne. "To, čo sa stalo v parlamente, je smutný koniec parlamentnej demokracie. Bez preháňania." Podľa Blahu už ani nepredstierame,... Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Diana Zaťková