Pani Remišová, kde je to vaše „odhalené“ technické Watergate? Pýta sa Šutaj Eštok
09 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Pred rokom „odhalila“ Veronika Remišová „IT sprisahanie“, keď objavila na vládnej sieti Govnet (ne)legálne umiestnené technické zariadenia tajnej služby. Podpredseda Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok jej v statuse túto udalosť pripomína aj s poriadne korenistým komentárom.


Veronika Remišová začína byť osobou, na ktorú stále viac ukazujú ako na nekompetentnú. Prvý jej prešľap, ktorým to len potvrdzuje, bolo jej odhalenie, že vo vládnej sieti Govnet sú, zrejme nelegálne, umiestnené technické zariadenia tajnej služby. Ako sa vyšetrovaním ukázalo, všetko bolo v poriadku, no šéfka rezortu informatiky Remišová sa k tejto téme už vracať nemieni. Matúš Šutaj Eštok ale v statuse áno, pretože jej v ňom pripomína ako poriadne šliapla vedľa.
Vo väzbe skončili štyria ľudia, ktorých v tichosti prepustili

„Pani Remišová, kde je vaše Watergate?“ pýta sa hneď v úvode Šutaj Eštok ktorý píše, že presne pred rokom vicepremiérka Veronika Remišová predviedla svoju absolútnu nekompetentnosť. „Ak to teda nechcem nazvať priamejšie. Prísne kývajúc hlavou oznámila, že odhalila obrovský škandál - odpočúvanie najvyšších predstaviteľov štátu. Na pomoc jej okamžite prišiel jej bývalý stranícky šéf a vtedajší premiér Igor Matovič. Vyhlásil, že ide o „slovenské Watergate“, kedy bol „mohol de facto uniknúť celý štát“. A „kauza“ vraj mala byť definitívnym rozsudkom nad jeho predchodcom Petrom Pellegrinim,“ pripomína udalosť v skratke podpredseda Hlasu-SD a dodáva, že vo väzbe vtedy skončili štyria ľudia.

Remišová tomu rozumie ako hus pivu
19 | 02 | 2021 | Aneta Leitmanová


„Zvláštne bolo už to, že ich neskôr prepustili bez akéhokoľvek vznesenia obvinenia. Už vtedy Hlas varoval, že nejde o žiadne Watergate, akurát čo Veronika Remišová, hrajúc sa na detektíva Orieška a inkvizítora zároveň, našla na vládnej sieti Govnet legálne umiestnené technické zariadenia tajnej služby, ktoré mali celý systém chrániť. Jediné, čo sa stalo, že existenciu týchto utajených mechanizmov vytrúbila vicepremiérka do sveta,“ poukazuje Šutaj Eštok na neschopnosť šéfky strany Za ľudí, ktorá sa pod jej vedením rozpadá.

Prečo Remišovú prezývajú Vasilisa premúdra? Lebo nie je ani Vasilisa, ani premúdra
30 | 04 | 2021 | Aneta Leitmanová

Po roku je najvyšší čas sa slovenskej verejnosti ospravedlniť

Podľa podpredsedu Hlasu-SD keď Remišová zistila, že šliapla úplne vedľa, začala zahmlievať, že všetko musia prešetriť orgány činné v trestnom konaní. „Prešiel rok, a my sa preto pýtame - pani Remišová, kde je vaše Watergate? Ako sa skončili vaše hrôzostrašné príbehy o odpočúvaní celého štátu? Koľkí ľudia boli v celej kauze obvinení? Pretože ak nikto, je po roku najvyšší čas sa slovenskej verejnosti aj opozícii ospravedlniť,“ vyzýva podpredseda Hlasu-SD vicepremiérku.



„Samozrejme, nečakám, že by pani, ktorá má toľko rečí o novej politickej kultúre, našla elementárnu slušnosť a ospravedlnila sa. Karma ju však dobieha. Po roku sa jej strana zmieta v totálnom rozklade a jej komplic Matovič je najnedôveryhodnejším politikom široko ďaleko. Kto vládne klamstvom, nemôže dopadnúť inak,“ končí svoj status Matúš Šutaj Eštok.

Remišová má hlávku iba na okrasu. Aj to preháňam, smeje sa Blaha na šéfke „žaluďov“
Strana Za ľudí sa pod vedením Veroniky Remišovej pomaly rozpadá. Tento fakt je nielen vodou na mlyn opozície, ale doslova hladí brucho podpredsedovi Smeru Ľubošovi Blahovi. V statuse sa netají radosťou nad tým, kam to Remišová „úspešne“... Čítať ďalej
03 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik