Obrovská hanba! Mičovský si vraj petíciu od lesníkov napísal sám
09 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Odstúpilo už toľko ministrov a takmer všetci zostali vo svojich funkciách. Prečo sa rozhodli až Mičovského brať vážne? V každom prípade celá demisia exšéfa agrorezortu Jána Mičovského a okolnosti s ňou spojené boli nanajvýš zvláštne.



Demisia ako v Kocúrkove

Celá demisia Jána Mičovského (66) a okolnosti s ňou spojené boli nanajvýš zvláštne. Najprv ju prezidentka nemala čas prijať a po týždni si to samotný šéf agrorezortu rozmyslel a chcel ju vziať späť.


Argumentoval obrovskou podporou od ľudí z ministerstva, ale aj zo štátneho podniku LESY Slovenskej republiky. Objavili sa však podozrenia, že táto podpora nebola tak celkom spontánna, píše portál 1.pluska.sk.







Bývalý minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka sa so svojou funkciou lúčil na etapy. Rezignáciu oznámil 25. mája po tom, čo NAKA zobrala šéfku SPF Gabrielu Bartošovú, ktorú do funkcie dosadil práve Mičovský. Demisiu chcel pôvodne odovzdať do rúk prezidentky 31. mája.

Liberáli sa zgrupujú. Pietruchová najnovšie pracuje u Kolíkovej, konzervatívec Krajniak jej už nebude klepať po prstoch
Liberálka Oľga Pietruchová už mala dosť svojho šéfa konzervatívca Milana Krajniaka. Exšéfka odboru rodovej rovnosti na ministerstve práce si preto našla nové miesto. Od mája pôsobí na ministerstve spravodlivosti. S progresívnou Kolíkovou si sadnú... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Jednoducho porozmýšľal a rozmyslel si to

Hlava štátu však povedala, že príjme jeho demisiu až keď bude zrejmé, kto ho má nahradiť. Mičovský tak dostal týždeň k dobru, počas ktorého premýšľal. A to tak tuho, až prišiel s nápadom, že svoju demisiu stiahne.

V médiách sa totiž začali objavovať informácie, že viac ako tisíc zamestnancov štátneho podniku LESY SR a Štátnych lesov TANAP podpísalo výzvu adresovanú ministrovi Jánovi Mičovskému na stiahnutie ním podanej demisie. Zároveň zaslali otvorený list prezidentke Zuzane Čaputovej, aby demisiu neprijala.

A Mičovský v pondelok všetkých poriadne prekvapil, keď sa svoju demisiu snažil stiahnuť. Oznámil, že do Prezidentského paláca poslal list, v ktorom demisiu ruší. To už ale bolo neskoro. Prezidentka i premiér už mali náhradu - Samuela Vlčana.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/06/09/smrt-sebastianka-%e2%80%a03-monitorovacie-alarmy-mu-mala-vypnut-nervozna-zdravotna-sestra/
Mičovský napísal, lesníci museli podpísať

Situácia okolo Mičovského vyzerá tak, že zmeniť svoj názor ho donútila podpora lesníkov. Ale podľa informácií, ktorými disponuje poslanec parlamentu za Smer-SD Richard Takáč, samotnú výzvu lesníci dostali vraj priamo z kancelárie Mičovského a boli nútení ju podpisovať.

"Máme od tých radových zamestnancov informácie, že boli nútení do toho, aby podpisovali tuto petíciu. Mám k dispozícii aj samotnú výzvu a sprievodný list," povedal Takáč v relácii RTVS Z prvej ruky. Dodal tiež, že snaha Mičovského si zachrániť post ministra bola postavená na petícii, ktorú si sám zorganizoval!

Juraj Blanár: Koalícia trestá Slovákov za iný názor, Matici berie, Csemadoku dáva
Peniaze vo forme dotácií iba pre "našich". Máš iný názor na dianie v spoločnosti? Nie si náš volič? Tak ťa finančne, ale aj existenčne zruinujeme a budeš ticho. Poďme si kupovať maďarské hlasy, matičiari nás voliť nebudú! Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Ivan Brožík

Lojalita nadovšetko!

V dokumentoch sa uvádza, že riaditeľom štátnych podnikov bola daná dôvera tým, že boli menovaní do funkcií a následne ich žiadajú o to, aby výzvy "na podporu ešte súčasného ministra MPRV Ing. Jána Mičovského" distribuovali svojim zamestnancom.

"Podpísané hárky je potrebné osobne doručiť na ústredie GR do 3.6.2021 do 15:00 na sekretariát GR," píše sa v údajnom sprievodnom liste k výzve. Tiež sa tam spomína, že Ján Mičovský je jedinou osobou, ktorá dokáže zabezpečiť kontinuálne pokračovanie lesníctva na Slovensku.

Hlas-SD kritizuje optimalizáciu siete nemocníc
Mimoparlamentný Hlas-SD kritizuje plánovanú optimalizáciu siete nemocníc. Podpredseda strany a člen Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo Richard Raši (nezaradený) v stredu na tlačovej konferencii uviedol, že reforma prinesie zrušenie 22... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | tasr