Anonymous Muskovi: "Narodil si sa v ukradnutom bohatstve juhoafrickej smaragdovej bane na apartheid, a teraz likviduješ ľuďom ich sny. Očakávaj našu zlobu!"
07 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Skupina, ktorá tvrdí, že je súčasťou hnutia Anonymous, zavelila do vojny s Elonom Muskom. Okrem iných údajných hriechov obvinila zakladateľa Tesly, že manipuloval s kryptomenami. Anonymous naznačil, že sa má pripraviť na virtuálnu bitku, informuje portál RT.





„Možno si myslíte, že ste najchytrejší človek v miestnosti, ale teraz ste svoj boj dosiahli,“ uviedla skupina vo videu. Uverejnila ho v sobotu 5. 6. 2021 na overenom kanáli Anonymous YouTube s približne 145 000 predplatiteľmi. Video sa objavilo aj na jej účte na Twitteri s viac ako 5,8 milióna sledovateľmi. „Sme anonymní. Sme légia. Očakávaj nás.“
Spôsobil prepad bitcoinu

Musk založil aj spoločnosť SpaceX. Patrí medzi tri najbohatšie osoby na svete s majetkom odhadovaným na 151 miliárd dolárov. Zjavne prilákal zlobu skupiny nedávnymi tweetami, ktoré spôsobili prepad cien bitcoinov.

Digitálna mena v piatok poklesla o viac ako 6 percent po tom, čo zverejnil obrázok dvojice, ktorá sa rozpadla pod symbolmi bitcoinu a zlomeného srdca.

Miliardár Elon Musk šokuje: Prvýkrát priznal, že trpí miernym autizmom
10 | 05 | 2021 | Tibor Sipos


„Milióny drobných investorov skutočne rátali s tým, že im krypto-zisky zlepšia životy,“ uviedol Anonymous. „Toto je vec, ktorú nikdy nepochopíte, pretože ste sa narodili v ukradnutom bohatstve juhoafrickej smaragdovej bane na apartheid. Nemáte potuchy, aký je to boj pre väčšinu pracujúcich na svete.“
Likviduje sny

Hoci uznal, že bitcoinoví investori vedia, že by mali očakávať nestálosť trhu, Anonymous uviedol, že Musk preukázal „zjavné ignorovanie“ pracujúcich ľudí. „Pracovitým ľuďom likvidujete ich sny kvôli vašim záchvatom zúrivosti na verejnosti. Naďalej sa im vysmievate obrázkami z jedného z vašich miliónových sídiel,“ stálo v správe.

Skupina tiež obvinila Muska z využívania detskej práce v zámorských lítiových baniach a poškodenia životného prostredia. Uvádzalo sa v nej, že čelí zúčtovaniu s realitou, keď sa začne objavovať jeho verejný obraz.

Rusko nebude zvýhodňovať elektromobily. Musk chce hovoriť s Putinom na Clubhouse
Európa či Čína majú veľkorysé dotačné schémy na podporu predaja elektromobilov. Rusko a štáty EAEU sa vybrali inou cetou. Plánujú zrušiť aj jedinú výnimku, ktorá pre elektromobily platila. Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Peter Sulek


„Užili ste si jednu z najpriaznivejších reputácií kohokoľvek v triede miliardárov, pretože ste sa rozhodli splniť túžbu mnohých z nás žiť vo svete s elektromobilmi a prieskumom vesmíru,“ uviedla skupina. „Ale nedávno sa odhalil váš starostlivo vytvorený verejný obraz a ľudia vás začínajú vnímať ako niečo viac ako ďalšieho narcistického boháča, ktorý túži po pozornosti.“
Musk odpovedal

Musk možno tajuplne odpovedal na neverejné stránky, keď v sobotu zverejnil tweet so slovami: „Nezabíjajte to, čo nenávidíte, šetrite to, čo máte radi.“ Už skôr povedal: „Tovary a služby sú skutočnou ekonomikou. Akákoľvek forma peňazí je iba ich účtovníctvo.“

Správu v čase písania článku videlo na YouTube viac ako 740 000 ľudí. Mnoho pozorovateľov tvrdilo, že skupina by mohla miliardárovi spôsobiť značné škody.

Muskove ambície osídliť Mars sú bludy, tvrdí expert
16 | 03 | 2021 | Diana Zaťková


„Odkedy Anonymous zverejnil video, kde je vystavený Elon Musk, mohol by som navrhnúť nejaký pekný úkryt?“ spýtal sa používateľ Twitteru známy ako Rowan Moon. "Počul som, že Mars je dobrá voľba. Možno by si mohol vziať so sebou Trumpa a jeho neresti."

Diskutovalo sa však aj o tom, či je skupina pravá, a ak áno, ktorá odnož hnutia bez vodcovských síl stojí za hrozivým videom.

"Som mimozemšťan," potvrdil Musk to, čo už mnohí tušili
13 | 02 | 2021 | Diana Zaťková