Riaditeľ Úradu inšpekčnej služby Adrián Szabó nebude stíhaný väzobne
05 | 06 | 2021 I tasr

Obvinený riaditeľ Úradu inšpekčnej služby Adrián Sz. nebude stíhaný väzobne. Rozhodol o tom v sobotu sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku pre neexistenciu formálnych dôvodov väzby obvineného. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor proti nemu podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR. TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.


Neverejný výsluch a rozhodovanie bolo naplánované od 8.30 h. Adriána Sz. a bývalého riaditeľa národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Bernarda S. a bývalého funkcionára NAKA Mariána K. stíhajú pre trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa a korupčnú trestnú činnosť. TASR to v piatok (4. 6.) potvrdil hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

NAKA zadržala Adriána Sz. vo štvrtok (3. 6.). Celkovo obvinila troch ľudí. Korupčná trestná činnosť mala spočívať "v prijatí spotrebnej elektroniky a finančnej hotovosti, minimálne vo výške 20.000 eur".

Riaditeľ inšpekcie bol jedným z účastníkov nedávneho tajného stretnutia vysokopostavených politikov v Slovenskej informačnej službe. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) vo štvrtok uviedol, že ak špeciálny prokurátor potvrdí informácie, ktoré budú závažného charakteru, predloží vláde návrh na odvolanie Adriána Sz.

Ticho pred búrkou. Daňovo-odvodovú reformu nepredstavili. Minister financií sľúbil už pred mesiacom, rezort mlčí
Na daňovo-odvodovej reforme pracoval už bývalý minister financií, teraz premiér Eduard Heger (OĽaNO). Matovičova daňovo-odvodová reforma mešká. Od zverejnenia prvého návrhu prešiel takmer mesiac. Matovič vtedy sľúbil, že detaily budú známe do dvoch... Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová