Po očkovaní prišla reakcia. Českému moderátorovi ochrnula polovica tváre!
04 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Po plošnom zavedení vakcinácie proti covidu-19 sa u mnohých, ktorí sa dali zaočkovať, objavili rôzne reakcie. Viac či menej vážne. Nevyhol sa im ani známy český lekár, prezident Českej stomatologickej komory, spisovateľ, scenárista a niekdajší obľúbený moderátor, 51-ročný Roman Šmucler, píše portál noviny.sk.


Šmucler už podstúpil vakcináciu obidvomi dávkami vakcíny. No po druhej dávke došlo k nepríjemnej a na prvý pohľad desivej komplikácii. Podcenil údajne riziko, ktoré mu hrozilo, aj keď o ňom vedel, a vypomstilo sa mu to.
Osudná bola druhá dávka

K vakcinácii sa po zvážení všetkých za a proti rozhodol pristúpiť, ale na rozdiel od prvej dávky, pri druhej urobil chybu. "Po druhej dávke očkovania mi v súlade so známymi komplikáciami napoly ochrnula tvár. Poradil som sa s kolegami v USA a rýchlo to poriešil. Je to už OK," konštatoval otvorene lekár.

Roman Šmucler promluvil o komplikacích po očkování.

Foto: FB/RŠ

Bojovníčka proti covidovej hystérii Ilona Csáková: Kvôli peniazom ničíte naše životy, ste vrahovia!
02 | 06 | 2021 | Tibor Sipos


K závažnosti ochorenia na covid a jeho šíreniu sa Šmucler spočiatku vyjadroval skôr skepticky. Vnímal ho ako ťažšiu chrípku a veril, že sa teplejším počasím v lete zabrzdí jeho šírenie, čo sa aj potvrdilo.

Keď sa vlani na jeseň vírus opäť rozšíril a počas zimy nabral veľkú intenzitu, svoj postoj zrejme sčasti prehodnotil. Po zvážení pristúpil na vakcináciu aj on sám. Poradil sa so svojimi priateľmi, odborníkmi z Česka i z USA, kde absolvoval kedysi medicínsku stáž. Aj preto vedel, že môže očakávať po injekcii rekciu.

Otrasné vyhrážky Záborskej: "Chlapi si vás počkajú s kladivom a...."
Nechutné slová! Poslankyňa Anna Záborská, ktorá neoblomne bojuje za sprísňovanie interrupcií na Slovensku čelí vyhrážkam. Záborskej agenda zrejme rozhnevala viacerých ľudí a niektorí sú podľa všetkého ochotní siahnuť aj k poriadne extrémnym... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Komplikácie po 14 dňoch

U Šmuclera sa prejavila až po štrnástich dňoch. "Čakal som to, takže som sa radil dopredu, pretože som vedel, že sa to môže stáť. Dokonca som sa radil s expertami tu v Česku, ktorí mi doporučovali, aby sa vôbec neočkoval," vyjadril sa pre web CNN Prima News.

"Hrozilo mi, že ochrniem, tak som si pred prvým očkovaním vzal nejakú premedikáciu, pred tým druhým som sa ponáhľal, tak som si ju nezobral a ochrnul som. Našťastie, prechodne," zveril sa verejnosti.

"Veľa ľudí, keď dostanú pred očkovaním liek, potom nemá problémy. Ale to štát ako doporučenie nevydal. Stačilo upozorniť, že keď hrozí toto, dostane toto. Hrozí vám napríklad zrážanie krvi? Tak dostanete antigregačnú terapiu. Lekári si často poradia sami, ale chcelo by to riešiť systémovo," dodal ako odporučenie.

Nechutný odkaz šíriaci sa medzi ľuďmi obsahuje obludné klamstvá zneužívajúce vieru
Medzi slovenským ľudom sa na východe republiky začal šíriť na stroji písaný lístok, ktorý varuje ľudí pred zaočkovaním sa. Polícia však v statuse na profile Hoaxy a podvody - Polícia SR ľudí upozorňuje, že ide o obyčajný... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik