Kotleba: V parlamente sa pri hlasovaní už nikdy nezdržíme. Buď bude ZA alebo PROTI (VIDEO)
04 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Poslanci v parlamente hlasovali o novele zákona o hospodárskej mobilizácii, ktorá bola napokon aj za pomoci hlasov z opozície schválená. Zdržaním sa pri hlasovaní ju však nepodporila ĽSNS. A toto bol podľa Mariána Kotlebu problém, ktorý chcú do budúcna napraviť.


Šéf strany Marián Kotleba vo videu na sociálnej sieti vysvetľuje, že oni by takýto zákon nikdy nepodporili, no mrzí ho, že jeho kolegovia sa pri hlasovaní „iba“ zdržali. Vo videu sľubuje, že také niečo sa už nikdy nestane a poslanci jeho strany už budú vždy hlasovať buď ZA alebo PROTI.
Novelu zákona podporili všetky „štandardné“ strany

„Mnohí sa pýtate, či sme hlasovali za zákon o hospodárskej mobilizácii, ktorý má úplne podriadiť občanov a ich majetok chúťkam vlády. My by sme nikdy za takúto obludnosť nehlasovali!“ píše v statuse pri videu Kotleba a zároveň sa vo videu snaží vysvetliť, ako to s tým hlasovaním vlastne bolo. „Zazneli hlasy, že poslanci ĽSNS podporili tento zákon, ale to je čisté klamstvo. Novela zákona bola prijatá v skrátenom legislatívnom konaní, teda vláda tlačila na to, aby tento zákon čo najrýchlejšie dostala do účinnosti, aby ho čo najúčinnejšie mohla uplatňovať proti ľuďom,“ začína vo videu okľukou vysvetľovať Kotleba., podľa ktorého ĽSNS vždy bude zastávať Slovensko, jeho národné záujmy, obyčajných ľudí, ich životy a bojovať za ich starosti a za ich problémy.

Kotleba podal trestné oznámenie na osadníkov devastujúcich životné prostredie v okolí rieky Neresnica
Marián Kotleba nakrútil video priamo pred nelegálnou skládkou odpadu, ktorá vzniká v koryte rieky Neresnica. Povedal, že je zvedavý, či budú orgány činné v trestnom konaní konať. Čítať ďalej
25 | 05 | 2021 | Petra Demková


„Preto sme takýto zákon podporiť nemohli a ani sme ho nepodporili. Keď sa ale pozriete na výsledky hlasovania o tejto novele zákona tak uvidíte inú, o to však zaujímavejšiu vec. Tento zákon podporili všetky, takzvané štandardné politické strany. Za tento zákon hlasovalo OĽaNO, Sme rodina, Za ľudí aj SaS, ale za túto novelu zákona hlasovali aj poslanci Hlasu-SD aj Smeru-SDS. Všetky štandardné politické strany prijali zákon, ktorý bude slúžiť ako kladivo na ľudí, keď to vláda bude potrebovať,“ prezrádza šéf ĽSNS kto za prijatie novely zákona hlasoval.


Odteraz už len ZA alebo PROTI, nič medzi tým nebude

ĽSNS tento zákon nepodporila a jej poslanci prítomní v sále parlamentu sa pri hlasovaní o novele zákona zdržali. „Niektorí nám to vyčítali a my si ich výčitky zobrali k srdcu, preto chcem povedať, že poslanci ĽSNS budú od tejto chvíle v parlamente hlasovať za každý zákon buď ZA, alebo PROTI. Nič medzi tým, žiadne zdržal sa,“ prezrádza Kotleba plán do ďalších hlasovaní. „Aby vám aj do budúcnosti bolo jasné, že na našu stranu sa môžete spoľahnúť, že keď treba ľudí chránime, keď treba ľuďom pomáhame, keď treba o problémy ľudí sa vždy zaujímame a bojujeme za vás aj v parlamente. Takže odteraz vždy buď ZA alebo PROTI,“ končí svoje video takmer predvolebnou agitáciou Marián Kotleba.

„Vás mrzí, že Matovič dostal dnes len tú vodu, čo?“ zakričal Kotleba poslancovi koalície do pléna
Fraška v parlamente sa neskončila vo štvrtok vyliatím vody na ministra Matoviča. S príspevkom do rozpravy nasledoval Marián Kotleba. Musel sa venovať viac doťahovaniu s koaličnými poslancami z pléna ako svojmu príspevku. Padali slová ako „ďalší... Čítať ďalej
28 | 05 | 2021 | Petra Demková