Karanténa v Japonsku? Ubytovanie v hoteli, strava trikrát denne, po troch nociach test. Všetko zadarmo
03 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

V súčasnosti sa povinná karanténa na Slovensku neuplatňuje. Pred rokom ňou však mnohí Slováci prešli. S povinnou karanténou v Japonsku má skúsenosť aj žena, ktorá o tom napísala na facebookový profil Nekŕmte nás odpadom.


Povinná koronavírusová karanténa bola doslova nočnou morou pre veľa Slovákov. V mnohých prípadoch sa im nepáčilo nielen ubytovanie, ale ani strava. Navyše si za všetko museli zaplatiť. Úplne iný príbeh opisuje v statuse žena, ktorá povinnú karanténu zažila na vlastnej koži nielen u nás v Gabčíkove, ale aj v ďalekom Japonsku. Jej porovnanie nepotrebuje žiadny komentár.
Na Slovensku horší internát, v Japonsku hotel

„Spomínate si ešte na povinnú karanténu v Gabčíkove pre všetkých, ktorí prišli na Slovensko? Zažila som na vlastnej koži. Nič príjemné. A za celú túto nepríjemnú skúsenosť som ešte aj platila,“ konštatuje pisateľka.

V kontraste s tým opisuje, čo zažila v krajine vychádzajúceho slnka. „Aj po príchode do Japonska z nebezpečnej krajiny (teda aj zo Slovenska) musíte ísť na tri dni do karantény. Rozdiel v úrovni je hmatateľný. Kým na Slovensku to bol horší internát, v Japonsku je to hotel. A naviac zaňho neplatíte,“ píše žena a pridáva pre Slováka priam neuveriteľný zážitok.


Ako by sme mohli od vás žiadať peniaze, keď my vás k tomu nútime?

„Náklady tam znáša vláda. ´Ako by sme mohli od vás žiadať peniaze, keď my vás k tomu nútime a nie je to vaše rozhodnutie.´ Nejak takto mi odpovedal pridelenec, keď mi vysvetľoval pravidlá karantény. Cítite ten mentálny rozdiel medzi nami a Japonskom? U nás bez hanby posielali ľuďom účty za službu, ktorú si dobrovoľne nevybrali,“ uviedla Slovenka prvý a výrazný rozdiel medzi Slovensko a Japonskom.

A aký bol ten ďalší? „Strava tri krát denne, po troch nociach test, všetko zadarmo a do toho stále ospravedlňovanie za to, že ste to museli absolvovať,“ píše na konci statusu Slovenka. Pripojila aj fotku izby, kde musela stráviť karanténu, a záber vegetariánskych raňajok.

Neuveriteľný príbeh: „Zoznámila“ ich karanténa, teraz chystajú svadbu!
24 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.